bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

VIDEO: Bolestivý gól a úprk do šatny. Pavelski poslal puk do sítě obličejem

11. dubna 2019, 10:00

Tomáš Zatloukal

V tečování puků je mistrem. Experti jej považují za nejlepšího hokejistu v předbrankovém prostoru v NHL a detailní statistiky naznačují, že rozhodně nejde o plané řeči. Tentokrát ale Joe Pavelski usměrnil kotouč za gólmanova záda nechtěně. A dost bolestivým způsobem. Svou trefou nicméně přispěl k úvodní výhře San Jose nad Vegas.

Do konce první třetiny zbývalo pět minut a pár sekund k tomu, když Brent Burns při přesilové hře vypálil od modré. Pavelski, kapitán Žraloků, zrovna rejdil ve svém oblíbeném teritoriu před klecí soupeře.

Tuhle scénu znají fanoušci kalifornského klubu dokonale,  vždyť  Pavelski je v tečích a dorážkách nedostižný a vystavěl si na této činnosti kariéru.

Tentokrát ale netrefuje letící kotouč umným manévrem čepelí či držadlem hole, ale dostává jím do obličeje. Marc-André Fleury mezi třemi tyčemi Golden Knights nedokáže na náhlou změnu směru letu černé gumy zareagovat a domácí jdou do vedení! Fleury ve vzteku odpaluje Pavelskiho hokejku.

SAP Center burácí nadšením, zatímco Pavelski bez povšimnutí diváků úprkem míří do kabiny. Tohle muselo bolet! Do první sirény se na střídačku, natož do hry nevrátí. A mezi ostatními hráči San Jose chybí ten s číslem osm i po přestávce. 

Uběhne pár dalších minut a Pavelski se překvapivě objevuje na střídačce a po chvíli s plastovým celoobličejovým krytem, který mu chrání viditelně oteklou tvář, skáče na kluziště. Přece v tom spoluhráče nenechá. Nakonec s nimi slaví přesvědčivou výhru 5:2.

Přispěl k ní ze svého typického místa, byť poněkud netradičním způsobem. Kolem branky je k nezastavení, mistrem tečí a dorážek se stal před pár lety, když se vzhlédl v mimořádném umění Nicklase Lidströma. Chtěl sklepávat kotouče tak jako on.

V této snaze mu paradoxně pomohl právě Burns. "Na konci tréninku jsme vždy nejprve vypálili pár ran z voleje a pak mi nahazoval puky a já je tečoval," vybavil si Pavelski, když zámořským reportérům před časem vysvětloval, proč se mu na hraně brankoviště daří tak často skórovat. 

"Musíte mít volnou hokejku a snažit se natáhnout po každé střele. I ve chvíli, kdy si myslíte, že jste až příliš dobře bránění. Stávalo se mi totiž, že jsem se po zápase koukl na video a zjistil, že zase tak natěsno mě nikdo nebránil a neblokoval mi hokejku. Litoval jsem pak, že jsem se nepokusil o více tečí."

Tentokrát kapitán Sharks zakončil nevědomky. Bolestivě. Hořkosladký moment ho ale jistě neodradí od toho, aby se příště před Fleuryho postavil znovu.

Podívejte se, jak Joe Pavelski tečoval ránu Brenta Burnse:

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.