Sedmnáctiletá Kolumbijka Osoriová je v Bogotě ve čtvrtfinále. Obhájkyně titulu Schmiedlová vypadla

11. 4. 2019, 10:03
Aktuality 5
WTA BOGOTÁ - Maria Camila Osoriová Serranová si na domácí antuce v Bogotě připsala druhou výhru na okruhu WTA, když vyřadila Američanku Kristie Ahnovou a postoupila do čtvrtfinále. V něm bude chybět loňská šampionka Slovenka Anna Karolína Schmiedlová, jež prohrála bitvu s Brazilkou Beatriz Haddadovou Maiaovou.
Maria Camila Osoriová Serranová

Celým jménem Maria Camila Osoriová Serranová si tento týden na domácí antuce v Bogotě připisuje díky divoké kartě druhý start na okruhu WTA. Zatímco loni při svém debutu vypadla v prvním kole, letos sedmnáctiletá Kolumbijka vyřadila už dvě soupeřky a postoupila mezi osmičku nejlepších.

Osoriová ve specifických vysokonadmořských podmínkách porazila Švýcarku Conny Perrinovou a ve druhém kole zdolala 6-4 6-7 6-3 Američanku Kristie Ahnovou, která v úvodním kole překvapila výhrou nad nasazenou jedničkou Lotyškou Jelenou Ostapenkovou.

"Moc si ty výhry užívám. Snažím se hrát uvolněně a myslet jen na to, jak zahrát údery. Fanoušci mi moc pomáhají a já jim za podporu děkuju. Je to skvělé a úžasný pocit hrát v domácím prostředí," radovala se Osoriová, která si v uplynulých šesti měsících zahrála čtyři finále na turnajích ITF a z jednoho získala premiérový titul.

O postup do semifinále si až 438. háčka světa Osoriová, která si v žebříčku zajistila posun již o více než sto příček, zahraje s o pouhé čtyři měsíce starší Američankou Amandinou Anisimovovou, jež je nejmladší hráčkou v Top 100.

Anisimovová v prvním kole zdolala bývalou šampionku Němku Sabinu Lisickou ma ve druhém si poradila 6-4 6-4 s krajankou Varvarou Lepchenkovou.

Anna Karolína Schmiedlová si na začátku sezony zahrála finále v Hobartu, ale od té chvíle vyhrála už jen dva z deseti zápasů. Úspěchu se čtyřiadvacetiletá Slovenka nedočká ani tento týden v Bogotě, kde loni získala svůj třetí a dosud poslední titul na okruhu WTA. Ve druhém kole prohrála po dvou a půl hodinách boje 6-7 6-7 s brazilskou kvalifikantkou Beatriz Haddadovou Maiaovou.


"Věděla jsem, že to bude hodně těžký zápas. Ona tu loni vyhrála a navíc je to jeden z nejtěžších turnajů. Míčky ve zdejších podmínkách hodně létají," komentovala dvaadvacetiletá Haddadová Maiaová.

"Proto jsem šťastná, že jsem dokázala hrát svou hru. Ona se dobře pohybuje, ale obě jsem předvedly spoustu dobrých výměn. Jsem se svým výkonem spokojená, dodává mi spoustu sebevědomí," pochvalovala si levoruká Brazilka.

O semifinále si Haddadová Maiaová zahraje proti Španělce Saře Sorribesová Tormové.

• WTA INTERNATIONAL BOGOTÁ •
Kolumbie, antuka, 250.000 dolarů
středeční výsledky (10. 04. 2019)
• Dvouhra - 1. kolo •
Zidanšeková (5-Slovin.) - Chromačevová (Rus.) 4-6 6-1 6-4
Vickeryová (USA) - Kuwataová (Jap.) 6-4 6-2
Sharmaová (Austr.) - Rogersová (USA) 6-3 6-7(6) 6-1
• Dvouhra - 2. kolo •
Haddadová Maiaová (Braz.) - Schmiedlová (4-SR) 7-6(3) 7-6(6)
Anisimovová (6-USA) - Lepchenková (USA) 6-4 6-4
Sorribesová (7-Šp.) - Bogdanová (Rum.) 6-4 4-6 6-4
Osoriová (Kol.) - Ahnová (USA) 6-4 6-7(6) 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
horska.kraslice
Kristie Ahn nezvládla dvoukolovou kvalifikaci. Do hlavní soutěže se dostala jako LL. V 1. kole porazila nasazenou jedničku Ostapenko. Ve druhém prohrála se sedmnáctiletou dívenkou 438. na žebříčku. :-)))))
Reagovat
rybicka
Že by hlava? Kdy proti Penko neměla co ztratit a najednou, poté, měla před sebou slušnou naději? Ostatně já mám takový pocit i z Veselého. Jakmile to začíná vypadat slibně, "odejde"...

Tentokrát tedy snad už ne. Pro změnu by to u Jirky mohla být výjimka potvrzující pravidlo. Doufám a přeji.
Reagovat
dadaft
tak tohle je ta kolumbijská raketa.
specifické domácí prostředí ji určitě pomáhá, musím se na ni někdy mrknout, nikde jsem nebyl schopen dohledat, jak je vysoká, jen že preferuje antuku...
Reagovat
Mantra
je to mrňavá a oplácaná buchta, poplakala když ve třetím pohrávala 0-3,pak se Ahn složila
Reagovat
rybicka
Jsem zvědavá, jestli bude Amanda tak přesvědčivá, jako je zatím kurz na její výhru. Jestli tentokrát neznámá a ještě "mladší", nepřekvapí známou mladou.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist