Informace o hereččině přiznání potvrdil důstojník pro veřejné informace Americké advokátní kanceláře John Marzulli. Podle něj se Macková přiznala k vydírání a nuceným pracem.

Macková byla před rokem obviněna hned v několika závažných případech. Jednalo se o obvinění s obchodování s lidmi, spiknutí a kuplířství. V minulosti přitom všechna nařčení odmítala a hrozilo jí patnáct let za mřížemi. S úřady už prý ale delší dobu jednala o podmínkách jejího přiznání. A k němu také v pondělí skutečně došlo.

Podle státních zástupců měla Macková najímat ženy do kultu s názvem NXIVM, do kterého je lákala pod záminkou sebezdokonalovacích cvičení. Cvičení však podle vyšetřovatelů spočívala především v sexuálních stycích s vůdcem skupiny, Keithem Ranierem (58), jenž byl jediným mužem ve spolku. "Sexuální otrokyně" byly dokonce označeny jeho iniciály v oblasti intimních partií. 

Macková měla nutit ženy ke styku s Ranierem, za což pak získala peněžní odměnu. Samotný Raniere, kterého policie zatkla už v březnu loňského roku, měl přinutit přibližně padesát žen, aby ve spolku zůstaly. Vyhrožoval jim, že v opačném případě zveřejní jejich nahé fotografie nebo jakýkoliv jiný škodlivý materiál. 

Ženám, kterým se zatím nepodařilo nalákat do skupiny nové členky, se říkalo "otrokyně". Těm, které už důvěřivé ženy nalákaly, se pak říkalo "masters" (z anglického pán). Soud s herečkou by měl proběhnout 11. září 2019. Paradoxní je, že herečka na svém twitterovém účtu sdílela velmi často různé motivační citáty o tom jak žít co nejlepší a nejplnohodnotnější život. 

Herečka se pro svůj kult dokonce snažila přes twitter nalákat například i herečku Emmu Watsonovou (28) nebo zpěvačku Kelly Clarksonovou (36).

Fotogalerie
15 fotografií