Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej na zemi

Tři týdny pauzíroval, ale proti Ajaxu zase řádil. Ronaldo? Dravec, chválil kouč domácích

Tři týdny nehrál kvůli zranění stehna, ale ve středu byl opět ústřední postavou svého mužstva. Cristiano Ronaldo vstřelil jediný gól Juventusu na hřišti Ajaxu. Po remíze 1:1 si za to vysloužil několik poklon od hráčů soupeře. Fotbalisté z Amsterdamu zbraně rozhodně neskládají. Inspirací jim je úspěšné osmifinále s loňským vítězem soutěže Realem Madrid, který vyřadili i přesto, že doma prohráli 1:2.

Cristiano Ronaldo a jeho tradiční gólová oslava
zdroj: Reuters

Ronaldo otevřel skóre zápasu po chybě obrany Ajaxu v závěru prvního poločasu a v Lize mistrů dal už 125. gól. V čele historické tabulky střelců navýšil náskok před Lionelem Messim z Barcelony na 17 zásahů. "Ronaldo opět ukázal, že je to hráč jiné úrovně. Má úplně jiný pohyb a načasování než ostatní," řekl trenér Juventusu Massimiliano Allegri.

"Ronaldo je ve vápně jako dravec. A to je spolu s talentem jeho hlavní devíza. Jakmile vidí šanci, a stačí mu i ta nejmenší skulinka v obraně, tak jde za ní a je neuvěřitelně rychlý," uvedl stoper Ajaxu Matthijs de Ligt.

Nutno poznamenat, že to ale nebyla skulinka. Ronaldo dostal několik metrů naprosto volného prostoru uprostřed pokutového území. "Když uděláte chybu, tak ji Juventus umí rychle potrestat. Důkazem je Ronaldův gól. I když s ním běžíte a bráníte ho, tak vám stejně uteče," sdělil trenér Ajaxu Erik ten Hag.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Ajax Amsterdam - Juventus Turín

"Když se dostane takhle ve vápně k míči, tak je téměř jisté, že dá gól. Dělá to tak už patnáct let, je to vynikající hráč. Za to si zaslouží poklonu," přidal záložník Frenkie de Jong.

Allegri: Moc jsme Ajax nepotrápili

Vedení Juventusu však vydrželo po přestávce necelou minutu, pak vyrovnal David Neres. "Dostali jsme rychle gól, a i když nás to nesrazilo, tak jsme byli trochu v šoku a Ajax začal mít navrch. Hodně nás napadali, tím nám sice otevírali prostor k brejkům, ale my toho nedokázali využít," uvedl Allegri.

"Proto jsem nasadil hodně technických hráčů, abychom se z jejich presinku dostali technikou a kombinací," řekl italský kouč s tím, že v domácí odvetě se musí Juventus výrazně zlepšit. "Několika hráčům Ajaxu hrozil karetní trest, ale přesto hráli agresivně, my jsme toho nedokázali využít. Moc jsme je nepotrápili," uvedl Allegri.

Domácí nebyli z výsledku nikterak nadšeni, přesto věří v úspěch. Vzor už mají. "Domácí remíza 1:1 není úplně to, v co jsme doufali, ale pořád je to dobrý výsledek. Naposledy jsme doma prohráli 1:2 s Realem Madrid, takže naše šance pořád žijí," připomněl kouč Ten Hag nečekané vítězství 4:1 v odvetě na San Bernabeu, po kterém Ajax po 16 letech postoupil do čtvrtfinále.

Příslib? Aktivní hra Ajaxu

Proti Juventusu si sice Ajax nevytvořil příliš vyložených šancí, trenér byl však s výkonem proti favoritovi spokojen. "V několika pasážích jsme soupeře přehrávali. Měli jsme vynikající přechod do útoku a Juventus měl problémy dostat nás pod tlak, protože jsme drželi míč a hráli trpělivě," prohlásil.

Ten Hag dokonce na posledních patnáct minut poslal na hřiště teprve devatenáctiletého záložníka Jurgena Ekkelenkampa. "Nasadil jsem ho proto, že Lasse Schöne už byl unavený a navíc měl žlutou kartu. Odvedl skvělou práci, málem dal gól a chladnokrevným faulem při Ronaldově protiútoku si počínal velmi zkušeně," uvedl kouč.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články