Kovosvit MAS přivítal návštěvníky zákaznických dnů

KOVOSVIT MAS, a.s.
— vydáno 11. dubna 2019

O tradičních zákaznických dnech, které v tomto týdnu pořádá společnost Kovosvit MAS, jsme vás informovali na našem portále.
V letošním roce společnost představuje například nový soustruh KL 285 QUICK. Zákaznické dny probíhají v termínu 10. – 11. 4. 2019 a hned první den prošlo branami areálu na tři stovky návštěvníků.

Označení stroje KL je zkratkou z anglického Kovosvit Lathe a číslo 285 odkazuje na běžný obráběný průměr. Zatímco na loňském veletrhu v Brně prezentoval Kovosvit stroj ve variantě Super Precision, na právě probíhající zákaznické dny připravil podnik stroje řady QUICK určené pro standardní obrábění. 

V showroomu společnosti jsou proto aktuálně vystaveny dva stroje KL 285 QUICK, a sice jeden s řídicím systémem Siemens a druhý s řídicím systémem Fanuc. Oba řídicí systémy zajišťují vysoký komfort obsluhy a zabezpečují spolehlivé řízení stroje. Volba na tyto dva systémy, které Kovosvit MAS do strojů implementoval, padla v reakci na požadavky trhu a přání zákazníků, čímž se v tomto ohledu snaží společnost maximálně vyjít vstříc aktuálním potřebám svých klientů. 

Stěžejní komponenty soustruhu KL 285 QUICK jsou opět od předních evropských, japonských, a samozřejmě i českých dodavatelů. Cílem techniků firmy Kovosvit bylo splnit zcela bez kompromisů veškeré tradiční hodnoty vyžadované od obráběcího stroje, jakými jsou přesnost, výkon, rychlost obrábění, spolehlivost. Ty dnes doplňují i další parametry, jako snadná ovladatelnost, ergonomie, nízká hlučnost, snadná servisovatelnost a v neposlední řadě i design.

Litinové lože místo polymerního betonu

Obráběcí stroje Kovosvit MAS se na trhu prosazují svoji přesností. I soustruh KL 285 se v tomto ohledu velmi vydařil. Při testování jeho nejpřesnější varianty Super Precision bylo dosaženo takových hodnot, že se soustružení svou přesností bez nadsázky blíží broušení, které v technologickém postupu dovolují do určité míry vynechat. Této vysoké přesnosti bylo dosaženo mimo jiné uložením vřeteníku na masivní konzole z polymerního betonu, jehož předností je útlum vibrací. Kvalitní finální povrch po obrábění zajišťuje také díky nižšímu koeficientu přenosu tepla, čímž zlepšuje tepelnou stabilitu stroje. Nově představená varianta KL 285 QIUCK je celá postavená na litinovém loži. Tento tradiční materiál zajišťuje dostatečnou tuhost a přesnost stroje. Také nástrojová hlava od společnosti Sauter je ve variantě QUICK ze standardní řady tohoto výrobce, nikoli zpřesněná, kterou Kovosvit MAS využívá u varianty Super Precision. Přes tyto rozdíly dosahuje varianta stroje QUICK všech kvalit potřebných pro standardní soustružení. Díky osmdesátileté zkušenosti Kovosvitu MAS se soustružením lze konstatovat, že soustruhy KL 285 QUICK dokáží uspokojit valnou většinu zákazníků. Pro ty nejnáročnější je k dispozici zpřesněná varianta Super Precision.

Razantní skok proti předchůdci SP280

Nový soustruh KL 285 postupně zcela nahradí v sortimentu Kovosvitu MAS stroj řady SP280, který byl vyvíjen před více než 10 lety

V prostoru montáže si mohou zákazníci v předpremiéře prohlédnout také soustruh KL 435, který bude oficiálně představen na MSV v Brně.

Více na: https://www.kovosvit.cz/

Další článek: V Kuřimi začal Open House společnosti Tecnotrade