Den D: Češky jdou na domácí Finky. Chceme favorita potrápit! hlásí Novák

Foto: Martin Mašek

(ESPOO, od našeho zpravodaje) Lepší to zatím na MS ve finském Espoo od českých hokejistek snad ani být nemohlo. Základní skupinou prosvištěly bez ztráty bodu. Dnes (ve čtvrtek) si dopoledne daly hodinové rozbruslení, vše už směřuje k večernímu vrcholu – čtvrtfinálové bitvě proti domácím Finkám. „Chceme udělat úspěch a doufám, že se to povede,“ říká nebojácně útočnice Denisa Křížová.

V poledne čtvrtfinálového dne trenérský tým ženské reprezentace střádal na hostitelský tým poslední plány. I když Češky ve skupině B nenašly přemožitelky, v čele s koučem Petrem Novákem vědí, že s Finkami to bude úplně jiné kafe. 

Nastoupit na ně bláznivým hokejem s cílem dokonale překvapit? Nejlépe prvním gólem? „To by bylo hezké, ale takhle to určitě neplánujeme,“ směje se hlavní kouč českého výběru. 

„Chceme hrát ze zabezpečené obrany. Finky jsou favoritem, hrají doma, diváci je budou tlačit dopředu. Myslím si, že čím déle budeme držet 0:0, mohly by být nervóznější. Kdyby se nám podařilo dát gól, určitě se zlobit nebudeme,“ dodal.

Porazit Finky? Je to velká výzva, tvrdí Křížová

Navenek nebylo z něj nebyla cítit žádná nervozita. Stejně tak z Denisy Křížové. „Těšíme se na to, připravovaly jsme se na to celý rok. Půjdeme si to užít, budeme bojovat,“ říká česká útočnice, která zatím na šampionátu zaznamenala tři body za dvě branky a jednu asistenci.

„Nálada je bojovná! Jdeme do zápasu rozhodně s tím, že chceme favorita potrápit,“ přidává Petr Novák.

Mohla by k výjimečnému výkonu jeho svěřenkyň pomoct atmosféra zápasu? Očekává se, že by na večerní čtvrtfinále mohl být plný dům. „Myslím si, že jo. Žádná z nich podle mě před tolika lidmi nehrála, takže by je to mohlo pořádně nažhavit. Pod tím ‚fanouškovským tlakem‘ by si mohly zahrát parádní zápas,“ věří Novák.

„Myslím si, že čím déle budeme držet 0:0, mohly by být Finky nervóznější.“

České hokejistky ví, že zatarasit dvanáctinásobným držitelkám bronzových medailí cestu na jejich domácím mistrovství světa by se rovnalo senzaci. Jde ale jen o jeden zápas, stát se může všechno. „Je to velká výzva, holky jsou motivované. Chceme udělat úspěch a doufám, že se to povede,“ burcuje Křížová před nejdůležitějším zápasem turnaje. 

Čtvrtfinálový duel mezi Češkami a Finkami přijde na řadu až jako poslední ze všech, a to od 18:30 SEČ. Dočká se česká pohádka dalšího sladkého pokračování? 

Závěrečný program MS žen

Čtvrtfinále

Čtvrtek 11. dubna:
12:30 USA – Japonsko
16:00 Kanada – Německo
18:00 Rusko – Švýcarsko (hala 2)
19:30 Finsko – Česko

Zápas sestupujících o 9. místo

Čtvrtek 11. dubna:
14:00 Švédsko Francie (hala 2)

Boje o medaile

Sobota 13. dubna:
16:00 semifinále
20:00 semifinále

Neděle 14. dubna:
16:00 zápas o bronz
20:00 finále

Začátky utkání jsou uvedeny v místním čase, v Česku je o jednu hodinu méně.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz