Exotika: Michal Prokop na trailech ve Spojených Arabských Emirátech

Autor: Michal Prokop, vydáno: 11.4.2019

Co si představíte, když se řekne Dubaj nebo Spojené Arabské Emiráty? Určitě luxus, vedro, ropu, nejdražší hotely, lyžování v obchoďáku, nejvyšší budovu světa, drahé auta a možná další nej, plynoucí z neuvěřitelného bohatství země na Arabském poloostrově. Ale bajkování asi ne, co?

Dá se předpokládat, že do Emirátů se většina návštěvníků vypravuje kvůli příjemnému klimatu, který v zemi panuje zejména na podzim a na jaře. Teplé moře, nepřeberné množství resortů, aquaparky a jiné zábavní parky, bezpečnost a pak již zmiňovaný luxus.

Severní a východní část Spojených Arabských Emirátů je hornatější. Dubaj sama o sobě mnoho terénů nanabídne, cyklistů je tam však hodně. Za traily pro horská kola musíte autem jet ještě o trochu dál. Nejlepší terény pak nabízí hornatá oblast na hranicích s Ománem, městečko Shawka a Hatta.

Hatta trails jsou specifické jednak v povrchu, který je jednotvárný převážně suchý, klouzavý, kamenitý a jednak v počasí. To je zase převážně horké. Některé pasáže jsou zpevněné betonem, někde je lávka nebo dřevěná klopenka. Hatta nabízí kolem 50 kilometrů trailů, ve čtyřech obtížnostech. Pro endurko jsou určené červené a černé technické traily. Modré a zelené jsou spíše lehčího charakteru pro většinu bikerů, ale zase mají super flow. Trailcentrum začlo vznikat teprve před 2 lety a s možnostmi, které v Emirátech mají se tu můžeme dočkat ještě zajímavých věcí.

Foto: Rob Trnka

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Tomáš 12.4.2019 v 12:38

    hmm...

  • anonymní uživatel DVO Factory Rider 12.4.2019 v 19:39

    To musí být fakt krize propagovat takouvouhle věc! :D :D :D :D :D počítám, že co nevidět se tam pojede nějaký blinduro, že? :D :D :D :D:D

  • anonymní uživatel Neznalek 13.4.2019 v 20:21

    Uz sa nejezdi pod rebbullem?

  • anonymní uživatel Ondřej (ondrejhoigr (a) seznam.cz) 16.4.2019 v 9:21

    pěkný report, díky

  • anonymní uživatel Diňus 18.4.2019 v 12:01

    Co tě štve DVOčko že jezdí canecreek? Hoď se do kliku a nezáviď :)
    Hned bych tam jel kdyby to nestálo milion, top.

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí