Pokračují oblastní žebříčky

11.4.2019 Petr Klimpl

Pokračují oblastní žebříčky

Druhý dubnový víkend pokračují oblastní soutěže.

Sobota

  • Sportovní klub Praga pořádá mistrovství Ještědské, Pražské a Středočeské oblasti ČSOS štafet. Centrem je louka východně od obce Košátky, 170 přihlášených štafet čekají tratě, které postavil Šimon Navrátil v listnatém a smíšeném lese s hustou sítí komunikací a s porostovými, situačními detaily (jámy, rýhy), který je vertikálně členitý hlavně v severní části prostoru. Mapu Košátecký les připravil Roman Horký.
  • Dva závody se běží na Vysočině, oba pořádá Sportovní klub Chotěboř s centrem v Nové Vsi u Chotěboře. Dopoledne se poběží žebříčková krátká trať na mapě Nový rybník (autor Petr Mareček, který postavil i tratě). Více než 400 přihlášených závodníků čeká mírně zvlněný vysočinský terén s hustou sítí komunikací, kde je občasný trnitý podrost. Odpoledne poběží skoro 400 závodníků Mistrovství oblasti Vysočina ve sprintu. Poběží se na mapě Nová Ves (mapovali Josef Sabol a Alena Voborníková) ve vesnické zástavbě a lesoparku, tratě postavila Alena Voborníková.
  • V Hanácké oblasti se koná mistrovství oblasti na klasické trati. Pořádá ho Haná Orienteering ve Staré Vsi u Rýmařova, poběží se na mapě Stará Ves, kterou mapovali Zdeněk Rajnošek a Petr Mareček. Tratě pro téměř 600 závodníků připravili Robert Binar a Tomáš Zdráhal v horském a podhorském lese s částečným podrostem, který je mírně členitý.
  • Třetí a čtvrtý závod oblastního žebříčku Valašské oblasti pořádá OB Vizovice v Pozděchově, na oba závody je přihlášeno 250 závodníků. Dopoledne se běží lesní sprint v lese, na loukách a remízcích v bezprostředním okolí střelnice, plochých údolích potoků, jsou tam i umělé prvky tělesa nedokončené Baťovy dráhy. Odpoledne je na pořadu krátká trať, kterou staví Jan Vyoral na mapě Tanečnica, v terénu typickém pro Valašsko, kde je jižní svah protnutý hlubokými údolími, v jižní části je těleso nedokončené Baťovy dráhy, minimum podrostu.
  • Mistrovství Jihomoravské oblasti na krátké trati pořádá v Jedovnici (areál kempu Olšovec) oddíl OB Spartaku Adamov. Na startu bude přes 400 závodníků, pro které postavil tratě Jiří Procházka na mapě Hacker ve středně kopcovitém terénu, kde jsou nyní četné vykácené zarostlé plochy, je tam hustá síť komunikací.

Neděle

  • Východočeský pohár se koná společně se závodem žebříčku A, pořadatelé z OK Slávie Hradec Králové tak přivítají na krátké trati více než 1500 závodníků. Centrum závodu je v obci Boháňka – Skála (obecní dům, okolí koupaliště, letní kino), závodníky čeká středně členitý podhorský terén s řadou terénních tvarů, v části s pozůstatky po těžbě pískovce, s hustou sítí komunikací a proměnlivou průběžností porostů, nepravidelné mýtiny po těžbě kůrovcem zasažených porostů. Mapu Skála (1:10000) připravili Tomáš Leštínský, Jan Netuka, Jan Langr, tratě staví Jan Netuka.

Podrobnosti o závodech najdete v IS ORIS.


« zpět