Melichárek je v Malmö dvojka, ale září spokojeností: Cítím, že bych se ještě mohl posouvat. Fotbal mě tu začal bavit ještě víc

Melichárek je v Malmö dvojka, ale září spokojeností: Cítím, že bych se ještě mohl posouvat. Fotbal mě tu začal bavit ještě víc

Někdejší strážce svatyně Slovácka a Zbrojovky Brna Dušan Melichárek je od nového roku součástí švédského klubu Malmö FF, v jehož barvách je ale zatím pouze brankářem číslo 2, který dosud dostal šanci jen v pohárovém klání a Evropskou ligu s Chelsea i start Allsvenskan vynechal.

I přesto však vidí pětatřicetiletý veterán v přesunu do Skandinávie pozitiva. Vrátil se totiž do známého prostředí. "Chci zatím chytat dál. Z mraků, které byly po konci v Brně strašně černé, se další den po zájmu Malmö stala zase modrá obloha. Z dob, kdy jsem tady působil, zůstali trenér gólmanů, masér a tři hráči, kteří se vrátili ze zahraničí. Ředitelem je kluk, který mi tehdy dělal kapitána. Strašně moc se toho tady změnilo. Myslel jsem si, jak je tu všechno profesionální. Jenže dnes je to ještě desetkrát tolik. Klub se obrovsky posunul kupředu. Třeba co se týká technologií, to ani nejde popsat. Všechno se dělá pro fotbal a kolem něj. Máme například střílející stroj. Když na vás letí balon rychlostí sto čtyřicet kilometrů za hodinu, je to fakt sranda. Užil jsem si, když mě to na prvním tréninku bacilo. Byla to strašná morda. Celá švédská liga šla nahoru. Úroveň je docela vysoká," chválil severskou soutěž na stránkáh Deníku Sport hráč aktuálně dvanáctého celku švédské nejvyšší soutěže, který je doma na Swedbank Stadionu pro více než 24 tisíc diváků.

Ambiciózní Malmö ale soutěž, jež se hraje systémem jaro - podzim, nezačalo příliš dobře a jediný bod z prvních dvou kol je málo. "Nedáváme góly, to je náš jediný problém. Teď jsme letěli tisíc kilometrů do Sundsvallu, výlet na tři dny. V Malmö se chodí v mikinách, tam je ještě sníh. Prohráli jsme 1:3. V Malmö jsou vždy ty nejvyšší ambice, nikdo se za nic neschovává a nevykládá kraviny. Cíl je jasně daný, vyhrát titul. Po dvou zápasech už jsou fanoušci nespokojení. To by nás mohlo nakopnout," pokračoval v interview pro iSport.cz 196 centimetrů vysoký strážce svatyně.

Aktuální týmovou jedničkou je navíc dvaatřicetietý Johan Dahlin, jenž byl gólmanem číslo 1 také v minulé sezoně a dříve hájil tři tyče Genclerbirligi či Midtjyllandu. "V přípravě jsem musel kvůli kolenu vynechat pár týdnů přípravy, ty nejdůležitější zápasy jsem nechytal. Ale zahrál jsem si proti Alkmaaru, Bredfordu. Trenér se rozhodl, že začnu na lavici. Jsme tady čtyři gólmani. Malmö má na každé pozici kvalitu. Ve Švédsku jsem stoprocentně spokojený. Je mi pětatřicet let a cítím, že bych se ještě mohl posouvat. Fotbal mě tady začal bavit ještě víc," ubezpečil Melichárek, jenž mimo jiné provozuje i autoservis a po po konci profi dráhy se bude mít k čemu upnout.