Greta Thunberg, odvážná mladá aktivistka, je finalistkou Global Social Awards, které na tři dny ovládnou Prahu

Greta Thunberg, teprve šestnáctiletá Švédka a aktivistka protestující za záchranu klimatu

Greta Thunberg, teprve šestnáctiletá Švédka a aktivistka protestující za záchranu klimatu

Greta Thunberg, teprve šestnáctiletá Švédka a aktivistka protestující za záchranu klimatu, se stala finalistkou ankety Global Social Awards, která na konci května přiveze do Prahy více než 40 osobností z celého světa. Greta je finalistkou v kategorii Social Impact & Change, která oceňuje osobnosti pro jejich schopnost inspirovat nejen na sociálních sítích. Její odhodlání inspiruje více než dva miliony sledujících, statisíce školáků po celém světě a za své aktivity byla nominována také na Nobelovu cenu míru 2019.

Greta je neobyčejná dívka s výjimečným odhodláním změnit světový přístup k ochraně klimatu. Odvážně pravidelně stávkuje pro klima před švédským parlamentem, veřejně přednáší, zasazuje se o urychlení změn a její činnost dosáhla globálních rozměrů.

Její příběh je neuvěřitelný i proto, že se o klima začala zajímat už v devíti letech a byl jí diagnostikován Aspergerův syndrom. Dnes má ale za sebou proslovy na klimatické konferenci před delegáty OSN a na Světovém ekonomickém fóru. "Byl mi diagnostikován Aspergerův syndrom, což znamená, že mluvím, jen když musím. Teď je jedna z těch chvil," řekla Greta při jednom ze svých výstupů. O klimatických problémech mluví odvážně, zcela otevřeně a veřejně vyzývá také světové lídry, aby se probudili a udělali, co je potřeba pro vyřešení klimatické krize.

Sama je svým odhodláním vystoupit z davu a aktivitami za globální změny v ochraně klimatu obrovskou celosvětovou inspirací. A to navzdory svému syndromu. Po jejím vzoru opakovaně vyšly do ulic desítky tisíc studentů, ale také dospělých.

"Bez mé diagnózy bych nikdy nezačala školní stávku. Protože bych byla jako všichni ostatní," sdílí Greta na svém Instagramu.

"Greta byla ze své nominace nadšená a my věříme, že se na ni můžeme těšit 29. května na finálovém galavečeru,“ říká Michaela Derynková, organizátorka Global Social Awards.

Kategorie Social Impact & Change oceňuje odvážné jedince social světa, kteří svými aktivitami a tvorbou mění svět kolem nás k lepšímu. Upozorňuje také na ty osobnosti, které mají odvahu zvednout svůj hlas pro pozitivní změnu ve společnosti.

K dalším osobnostem, které se sjedou do Prahy na Global Social Awards, patří také hvězdná dvojčata Lisa a Lena s více než 14 miliony fans na Instagramu, německo-kanadská zpěvačka a skladatelka Alice Merton, dále rebelka Alma ze Švédska s jedinečným vokálním rozsahem a také okouzlující supermodelka Karolína Kurková, která nás jako moderátorka provede celým galavečerem.

Vstupenky na Galavečer Global Social Awards, Pre-party Meet & Greet a GLOSA Talks jsou k dostání v síti GoOut.cz.

Veškeré novinky o programu, hlasování a nově potvrzených hostech se fanoušci včas dozví na Instagramu @socialawards a webu Socialawards.global

Kontakt:

e-mail: press@socialawards.global

Klíčová slova ČR-Švédsko-internet-lidé-společnost-Global Social Awards-firmy-Imedium

Oblast
Praha, Česká republika (ce)

Kategorie
Média, společnost a životní styl
IT, telekomunikace

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.