Úvod

Obrazy moře: Vyberte si ze spousty krásných motivů

Když se řekne moře, většině lidí se vybaví nekonečné dálky, které lákají k zajímavým dobrodružstvím. Není se čemu divit, jelikož moře je pro většinu z nás zvláštností. Možná i proto v nás evokuje také pocity spojené s teplem, dovolenou a skvělými lidmi, kteří vás budou obklopovat. Jen málokdo si ovšem může dovolit jezdit k moři v pravidelných častých intervalech. Pobyty u mořských břehů jsou poměrně nákladné a v zimním období připadá v úvahu snad jenom vzdálená exotika.


Z těchto důvodů se vyplatí vsadit na obrázky, které znázorňují právě moře, a to v různých variacích. Pokud aktuálně tápete a nevíte, jaký obrázek moře byste si pořídili, jste na správné adrese. My vám totiž dáme hned několik zajímavých tipů, z nichž si jistě vyberete takový, který vám bude maximálně vyhovovat.

Ostrá skaliska s divokou vodou

Chcete váš interiér co nejvíce oživit? Vždyť jakýkoli pokoj vypadá perfektně, pokud z doplňků vyzařuje dostatek dynamiky. Moře je tím, co dokáže bez problémů vytvořit takový dojem prakticky v jakékoli místnosti. Záleží pouze na tom, v jaké podobě daný obrázek zvolíte. Naším prvním tipem je rozbouřené moře narážející na skaliska. Právě takovéto zobrazení je přesně tím, co může rozvířit zdánlivě fádní charakter jakéhokoli interiéru. Zobrazení tohoto typu v sobě nese nejen spousty poutavých tvarů a scenérií, ale také barevných kombinací. Vždyť už jen kontrast zelených vrcholů skalisek a klasického kamene v mnoha tmavších odstínech v člověku vyvolává touhu po cestování a ochutnávce samotných dálek. Když se ke všemu přidá v modrém odstínu moře, celek je neskutečně pestrý a poutavý.

Maják jako symbol dálek


https://myloview.cz/obrazy/podle-kategorie/krajiny/more/

Obraz moře by se neměl obejít bez některých tradičních symbolů. Jedním z nich je bezesporu maják. Vždyť tato stavba k moři a oceánům jako takovým patří. Vyznačuje se především poutavou bílo červenou kombinací barev. Ta je tradiční, protože maják prostě musel jít vidět již z dálky. Samozřejmě k tomu využívalo a využívá i světlo, nicméně za dne si vystačí právě s onou zmiňovanou barevnou kombinací. Když se takovéto výrazné barevné odstíny smíchají se zlatavou barvou písku a azurovým mořem, dají vzniknout velmi poutavým scenériím.


Pláže a pohodlí provoněné létem

Pohled na mořské břehy v mnohých z nás vyvolává dojem bezstarostnosti a užívání si na dovolené. Proč si ostatně takovéto pocity nedopřát? Vždyť na tom není nic špatného. Alespoň se člověk bude moci celý rok těšit na léto, až se oteplí. Pak už se výlet k moři stane realitou. A jaké scenérie lze tedy vybírat? Mnohdy postačí velmi jednoduché obrázky moře a pláže. Pohledy na písečné pláže pokryté zlatavým či bílým pískem vás nikdy neomrzí. Vždy se vám bude chtít se po takovémto povrchu projít. Pohledy je možné také smísit třeba ještě s tradiční přímořskou vegetací. Takové palmy nebo keře rostoucí právě jenom v těchto oblastech vypadají náramně.


Nekonečný podmořský svět


https://myloview.cz/

Milujete potápění se? Pak máte doma jistě i nějaké upomínkové předměty. Dekorace moře připomínají v podstatě neustále a mají v sobě ještě další rozměr. Tím je skutečnost, že se jedná o vaše předměty, jež jste si sami právě od mořských břehů přivezli. Jinak ale můžete mít doma klidně i nejrůznější výjevy z podmořského světa. Postačí vám k tomu pouze obrázek pestrobarevných rybek plovoucích v průzračné mořské vodě. Když se ke všemu přidají ještě nějací další obyvatelé podvodní říše, může celek vypadat nadmíru skvostně. Jen takoví korýši jsou skutečně kouzelní a tvary svých ulit vytváří nezapomenutelnou atmosféru. Samotný podmořský svět je stabilně obohacený také o rostlinstvo pestrých barev. Klidně si lze pořídit i obraz, jehož součástí bude právě onen potápěč, do jehož role se můžete bez problémů vžít. Bádání pod mořským dnem je velmi zajímavým koníčkem, který jen tak neomrzí. Když se třeba k dané scenérii přidá ještě kupříkladu takový vrak staré lodi, pak se celá situace zase o něco více zamotá a okoření. Vzhled vaší místnosti dostane další rozměr, o kterém jste možná ani předtím nikdy netušili.
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze