O nás
 
Kontakt
 
in Web czech .cri.cn

Hlavní stránka  Cestování  Kultura  Byznys  Komunikace  Čínština  Hudba  Foto  Čínská encyklopedie  Stará stránka

Čínské ministerstvo zahraničí: Bez ohledu na změny situace v Súdánu, budeme i nadále usilovat o rozvoj vztahů mezi Čínou a Súdánem
2019-04-12 18:59:20 cri
Mluvčí čínského ministerstva zahraničí Lu Kang dnes na pravidelné tiskové konferenci v Pekingu v reakci na vojenský převrat v Súdánu řekl, že bez ohledu na to, jak se změní situace v Súdánu, budeme i nadále usilovat o rozvoj přátelských vztahů mezi Čínou a Súdánem.

Súdánský viceprezident a ministr obrany Awad Mohamed Ahmed Ibn Auf 11. dubna v televizním projevu uvedl, že súdánská armáda svrhla a zadržela prezidenta Umara Bašíra, Ústava byla zrušena a byly rozpuštěny všechny vládní instituce, včetně kabinetu, parlamentu, místních úřadů a dalších. Awad Mohamed Auf mimo jiné oznámil, že tuto západoafrickou zemi bude během nadcházejícího dvouletého přechodného období řídit vojenská rada. Pak budou následovat volby. Na tři měsíce je vyhlášen výjimečný stav a bude platit zákaz nočního vycházení.

Lu Kang se vyslovil v tom smyslu, že Čína bude sledovat rozvoj situace v Súdánu. „Věříme, že súdánská strana zvládne své vnitřní záležitosti a udrží mír a stabilitu v zemi. Čína a Súdán mají tradiční přátelství. Bez ohledu na to, jak se změní situace v Súdánu, budeme i nadále usilovat o rozvoj přátelských vztahů mezi Čínou a Súdánem," řekl Lu Kang.

Pepa

Příslušné zprávy
Přidat komentář
© China Radio International.CRI. All Rights Reserved.
16A Shijingshan Road, Beijing, China