O obsazení pozice ředitele pražského magistrátu bude rozhodovat komise o dvanácti členech s hlasovacím právem složená ze čtyř úředníků magistrátu, dvou zástupců každé z koaličních stran a dvou zástupců opozice.

„Věřím, že společně vybereme kompetentní osobu do vedení tak významné instituce jakou je Magistrát hlavního města Prahy. Praha potřebuje svěží a inspirativní vedení, tak aby se nastartovala realizace pozitivních změn. Příslibem budoucích změn, které přetrvají jedno volební období, je i to, že v komisi budou spolurozhodovat i zástupci opozičních klubů,“ uvedl k vypsanému výběrovému řízení primátor hl. m. Prahy Zdeněk Hřib.

Uchazeči spolu s přihláškou do výběrového řízení předloží svoji vizi fungování Magistrátu hl. m. Prahy v rozsahu maximálně dvě strany A4. Musí také mimo jiné prokázat znalost například obecných principů organizace a činnosti veřejné správy, zejména samosprávy, znalost územního členění hlavního města Prahy a rozdělení kompetencí mezi hlavním městem Prahou a městskými částmi, přehled o činnostech vykonávaných Magistrátem hlavního města Prahy v samostatné a přenesené působnosti či povědomí o evropských právních předpisech.

 

Příloha: Oznámení o vyhlášení VŘ