Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Miliardář (†77) zastřelil manželku na vozíčku. Pak spáchal sebevraždu

Autor: shp - 
12. dubna 2019
16:31

Byli manželé dlouhých 57 let a zemřeli v téměř stejný okamžik. Jejich odchod ze světa však byl cokoliv, jen ne poklidný. Zámožný byznysmen Irwin Jacobs (†77) se už nemohl dívat na svou demencí ztrápenou manželku Alexandru Jacobsovou (†77), která byla upoutána na kolečkové křeslo. Vzal do ruky pistoli a zastřelil ji. Zbraň pak obrátil proti sobě.

Prominentní byznysmen z americké Minnesoty byl nalezen ve středu bez známek života vedle své bezvládné ženy v sídle nacházejícím se ve městě Orono. Oba měli střelná zranění, která způsobila smrt. Rodinný přítel Dennis Mathisen řekl americkému listu Star Tribune, že milionář svou nemocnou ženu zastřelil a poté stejnou zbraní spáchal sebevraždu.

Smrt otce a matky potvrdil syn

Policie identitu lidí, kterých se případ vraždy a sebevraždy týká, neodhalila, zveřejnila však informace, že veřejnost není ohrožena a že podezřelý z činu je po smrti. Mathisenovi přitom nepotvrdil smrt svých rodičů nikdo jiný, než jejich dospělý syn Mark.

Pár měl pět dětí včetně dcery trpící mozkovou obrnou. Mathisen dodal, že tři dny před tragédií mluvil přímo s Jacobsem, který projevoval obavy o zdraví své ženy, zněl však optimisticky. Těžkou životní situaci nakonec neunesl. Ani všechny ty peníze ho nezachránily před chmurami v mysli.

Milionáři se přezdívalo Irv Likvidátor

Jacobs si vzal svou ženu, když jim oběma bylo teprve 20 let. Své jmění získal v 70. a 80. letech minulého století. Skupoval krachující firmy, které pak prodával po reorganizaci s vysokým ziskem. Kvůli svým obchodně agresivním praktikám získal přezdívku Irv Likvidátor.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání