Baráž přerušil soud, hráči SK Volejbal Brno mají zakázáno nastoupit k dalším zápasům

Baráž o účast v příštím ročníku extraligy je teprve sice rozehraná, ale její pokračování zamezil soud. SK Volejbal Brno, který usiluje o postup do extraligy, má podle předběžného opatření Městského soudu v Brně zákaz nastupovat k zápasům baráže.

Benátky nad Jizerou, Brno Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Volejbal je v Tours velmi populární. Výjimkou mezi příznivci nejsou ani sedmdesátníci

Volejbal (ilustrační foto). | Foto: Jan Kaliba

Městský soud v Brně o tom rozhodl na základě žaloby, kterou podal prostřednictvím právního zástupce Volejbalový klub Benátky nad Jizerou, tedy soupeř Brna v baráži. 

Jeden, nebo dva volejbalové týmy z Brna? Soupeři z Benátek se chystají řešit baráž u soudu

Číst článek

„Naším zájmem je primárně to, aby se baráž odehrála regulérně a férově. S ohledem na tyto skutečnosti jsme byli nuceni se obrátit na soud, který se s našimi argumenty plně ztotožnil a vydal předběžné opatření. Tím Brnu zakázal nastupovat do utkání baráže až do konečného rozhodnutí soud,“ potvrdil Radiožurnálu právník Jakub Celerýn.

Podle zástupců středočeského klubu je totiž SK Volejbal Brno majetkově a personálně propojen s jiným brněnským klubem Volejbal Brno, který celou sezonu hrál extraligu. Pravdou sice je, že za oba týmy nastupovalo během souteěže 11 stejných hráčů, ale to jsou volejbalisté, kterým nebylo ještě 23 let, a tak ve dvou rozdílných soutěžích mohli podle pravidel za oba kluby nastupovat.

Oba kluby sice hrají na stejném místě i pod stejným trenérem, ale před startem baráže Legislativní komise Volejbalového svazu neshledala v účasti SK Volejbal Brno v baráži žádný problém.

Startují semifinále volejbalistů i volejbalistek, liberecký klub má zástupce v obou kategoriích

Číst článek

Zástupci brněnského týmu se proti předběžnému opatření odvolali.

„My jsme k městskému soudu podali návrh na zrušení toho rozhodnutí autoremedurou. To zákon umožňuje. Je to netradiční, ale ano. Pokud by mu nebylo vyhověno, potom tedy odvolání proti tomuto rozhodnutí a současně s tím bychom podali návrh na usnesení, kterým by byla účinnost tohoto rozhodnutí,“ říká Jaroslav Mišinger zastupující SK Volejbal Brno.

Problém je v tom, že třetí zápas baráže, ve které zatím vede Brno 2:0 na zápasy, má začít v sobotu v 17.00 a není příliš pravděpodobné, že do té doby soud rozhodne

„Máme dvě možnosti. První je, že nastoupíme a porušíme úřední rozhodnutí. To by samozřejmě z určitého výkladu mohl být trestný čin. Pak je druhé řešení, že nenastoupíme, což v tuto chvíli znamená kontumaci jednou, kontumaci podruhé a jestli se nemýlím, druhá kontumace v dané věci znamená vyřazení týmu ze soutěže,“ říká Mišinger.

Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme