Basketbalistky USK si v Eurolize zahrají jen o bronz, v semifinále Final Four podlehly Kursku

Basketbalistky USK Praha v semifinále závěrečného turnaje Evropské ligy prohrály 67:84 s favorizovaným Kurskem. České mistryně si tak v nedělním utkání o třetí místo zahrají s poraženým z večerního zápasu mezi obhájce prvenství Jekatěrinburgem a domácí Šoproní.

Tento článek je více než rok starý.

Praha (Aktualizováno: 19:01 12. 4. 2019) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

15 bodů USK dala Kateřina Elhotová

ZVVZ USK Praha. | Foto: Michal Kamaryt | Zdroj: ČTK

Úvod zápasu byl opatrný a dlouho dominovaly především obrany. Přestože hráčky USK si v průběhu prvního poločasu vypracovaly až čtyřbodové vedení, Kursk dokázal skóre otočit a v polovině utkání vedl 43:38. Favoritovi k náskoku mimo jiné pomohly i čtyři trojky, zatímco Pražanky zaznamenaly první úspěšný tříbodový pokus až po přestávce.

Nemáme co ztratit, tak proč to nezkusit, burcuje Hanušová tým ZVVZ USK před Final Four Euroligy

Číst článek

Třetí čtvrtina už patřila Kursku, který v ní dovolil českému šampionovi pouhých devět bodů a zakončil ji s dvacetibodovým náskokem. V posledním dějství hráčky USK ještě zkusily favorita zaskočit, ale podařilo se jim pouze snížit na rozdíl dvanácti bodů.

Kursk větší drama nedovolil a nakonec vyhrál o 17 bodů. Na vítězství se 27 body podílela nejlepší střelkyně Euroligy Breanna Stewartová. Bývalá hráčka USK Sonja Petrovičová, která s pražským klubem před čtyřmi lety soutěž vyhrála, dala 20 bodů. V českém týmu byla s 18 body nejlepší Valeriane Ayayiová.

Hráčky USK jsou ve Final Four počtvrté za posledních pět let, ale vyhrát ho dokázaly pouze v domácím prostředí v roce 2015. Kursk, který nad pražským soupeřem zvítězil poosmé za sebou, živí naději na druhý titul v klubové v historii. Poprvé Euroligu ovládl předloni, kdy v semifinále rovněž vyřadil USK.

Final Four Evropské ligy basketbalistek v Šoproni - semifinále:
Dynamo Kursk - USK Praha 84:67 (19:17, 43:38, 67:47)
Nejvíce bodů: Stewartová 32, Howardová 22, Petrovičová 20 - Ayayiová 18, Thomasová 14, Kateřina Elhotová 10. Fauly: 21:21. Trestné hody: 26/22 - 24/19. Trojky: 6:2. Doskoky: 36:46.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme