Hlavní obsah

Kladno je po koncertu legendy blíž extralize, slaví i Pardubice po výhře nad Motorem

Praha
Aktualizováno

Kladenský hokejový Bůh Jaromír Jágr úřadoval. Zkušený útočník s číslem 68 na dresu dvěma góly zařídil vítězství Rytířů v utkání baráže o extraligu na ledě Chomutova. Středočeši vyhráli 3:1 a pojistili si druhou příčku v barážové tabulce, před třetími Piráty mají náskok 8 bodů. Vedoucí Pardubice vyhrály na domácím ledě nad Českými Budějovicemi 2:0.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Jaromír Jágr (uprostřed) z Kladna se raduje ze vstřeleného gólu na ledě Chomutova v baráži o hokejovou extraligu. Vlevo je Tomáš Plekanec, vpravo Brandon Nash.

Článek
Fotogalerie

Poprvé se Jágr prosadil už po necelých pěti minutách hry, kdy prostřelil gólmana Peterse. Rytíři pak přežili několik oslabení, jednou dokonce hráli celé dvě minuty ve třech proti pěti Pirátům. Nakonec však Severočeši ještě před první přestávkou srovnali zásluhou Koblasy.

Klíčový moment pak přišel v čase 48:35. To Jágr předvedl sólo jako v dobách své největší slávy. Vyrazil na obranné modré čáře, prošel přes několik soupeřů a sólo zakončil gólem. Chomutovský brankář neměl nárok a Rytíři byli výhře zase blíž.

Severočeši ještě zkusili hru vabank, odvolali gólmana a takřka se závěrečnou sirénou inkasovali třetí gól. Skóre pečetil Strnad a domácí kouč Vladimír Růžička zklamaně prchal ze střídačky.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Trenér hokejového Chomutova Vladimír Růžička byl po porážce s Kladnem hodně zklamaný.

Motor opět nenaskočil

Hokejové Dynamo si konečně užívá radosti. V baráži o extraligu až na jednu výjimku jen a jen vítězí. V pátek to sice v podání pardubických hokejistů nebyla žádná kanonáda, ale tři body za výhru 2:0 mají svou cenu, jelikož potvrdily první místo pro Východočechy v tabulce baráže.

Poprvé se favorit prosadil na začátku druhé třetiny, kdy Kváču v brance Motoru překonal Poulíček. Těsné vedení vydrželo domácím až do úvodu třetí části hry, kdy zvýšil náskok Pardubic Horký.

Baráž hokejové Tipsport extraligy
Chomutov - Kladno 1:3
Branky: 15. Koblasa - 5. a 49. Jágr, 60. Strnad.
Pardubice - České Budějovice 2:0
Branky: 22. Poulíček, 46. Horký.
PořadíPoř. Tým Z Skóre Body
1 Pardubice 12 46 : 26 27
2 Kladno 12 30 : 30 22
3 Chomutov 12 31 : 37 18
4 České Budějovice 12 26 : 40 5

Reklama