Dnes Pátek - skorojasno 15°C
Zítra Sobota - jasno 20°C
Pátek 26. 4. 2024
Svátek má Oto
Nabídka pro inzerenty
Inzerujte na serveru www.prazskypatriot.cz za zvýhodněné ceny.

Vyhlášení ankety Hasič roku. Pražští hasiči získali dvě první místa

Na Hradě proběhlo dnes slavnostní vyhlášení prestižní ankety Hasič roku 2018. Pražští hasiči získali hned dvě první místa.

V kategorii Zásah roku 2018 obsadili první místo za zásah při požáru hotelu v Náplavní ulici, kde se jim podařilo zachránit několik desítek hostů.

Další první místo vyhráli pražští hasiči v kategorii Kolektiv roku 2018 ze směny A. Hasiči ze směny A zasahovali u požáru haly v Hostivaři nebo v Písnici, ale také v Náplavní ulici.

Třetí místo v kategorii Velitel roku 2018 obsadil por. Antonín Šustr, velitel směny A, který velel všem úspěšným a oceněným zásahům roku 2018 v Praze. 


Jarní břevnovské trhy s pálením čarodějnic 2024

Dnes v 08:30

V úterý 30. dubna se od 14 hodin uskuteční u Břevnovského kláštera v Praze 6 Jarní břevnovské trhy s pálením čarodějnic. Pro návštěvníky je připraveno 25 stánků řemeslníků a farmářů.

Praha 10 hledá členy okrskových komisí pro volby do Evropského parlamentu

Dnes v 08:24

Úřad městské části Praha 10 nabízí možnost jednorázového výdělku při volbách do Evropského parlamentu, konaných ve dnech 7. a 8. června. Školení k volbám bude trvat zhruba 2 hodiny (zúčastní se ho pouze vylosovaný předseda a místopředseda komise, termín konec května – bude...

Běh cestou necestou 13 km Prahou 13

Dnes v 06:58

Běh se koná v neděli 12. května odpoledne závod se koná v Centrálním parku Stodůlky a v Přírodním parku Prokopské údolí. Trasy vedou po zpevněných i nezpevněných cestách, po loukách a pěšinách, asfaltové silnici – prostě cestou necestou.

Do projektu Záhonky pro školky letos vstoupily další děti

Dnes v 06:43

Letos pokračuje úspěšný projekt Záhonky pro školky, jehož prostřednictvím Praha 4 v rámci ekologické výchovy a místní Agendy 21 poskytuje svým mateřským školám, které o program projeví zájem, už čtyři roky vyvýšené záhonky pro pěstování zeleniny, bylinek nebo třeba okrasných...

Praha 6: Trhy v sobotu na Kulaťáku

Dnes v 06:16

V sobotu na Kulaťáku má být příjemné počasí a nakoupíte zeleninu, ovoce a letos poprvé se představí Jamboz – zelenina z rodinné farmy.

Senior utonul v řepském bazénu

Včera ve 23:20

Zhruba sedmdesátiletého plavce vytáhli ve čtvrtek odpoledne plavčíci z bazénu v Řepích, protože se topil. Ani skoro hodinové oživování muže nevedlo k záchraně jeho života. Přesnou příčinu úmrtí určí pitva zemřelého. 

Vysočanská Véčka zvou seniory do pivovaru

Včera v 15:20

Komentovaná prohlídka 30. dubna s majitelem minipivovaru Beznoska. Minipivovar sídlí v bývalé školní budově na Proseku a od roku 2013 vaří svoje pivo. Výčep zdobí varna a z restaurace můžete sledovat prosklený ležácký sklep.

Swap: Pokojové rostliny

Včera ve 12:15

Zastavte se ve čtvrtek 2. května vyměnit, zbavit se přebytků nebo naopak získat nové plevele pro potěchu oka. Přijďte sdílet s ostatními svoje pěstitelské úspěchy a zaručené triky při pěstování pokojovek

Praha 1: Začala pétanque sezóna

Včera v 11:48

V parku Lannova proběhl tradiční zahajovací turnaj Pétanque, kterého se zúčastnili tři desítky seniorských sportovců. Do oblíbeného turnaje jednotlivců se zapojili milovníci tohoto sportu z celé Prahy.

Zasedání zastupitelstva Prahy 6

Včera v 11:11

Dvanácté jednání zastupitelstva šesté městské části proběhne v pondělí 29. dubna od 10 hodin v zasedací místnosti v 6. patře Úřadu městské části Prahy 6.

Hunter Clarke-Fields: Jak vychovat dobrého člověka

Včera v 10:32

Laskavý, soucítící svět začíná u laskavých, soucítících dětí. V této knize najdete účinné a praktické strategie, díky nimž dokážete na své děti reagovat s vlídností a bez posuzování.

Praha 13: Čarodějnice v Centrálním parku

Včera v 08:11

Radnice Prahy 13 zve v úterý 30. dubna na Čarodějnice do Centrálního parku.

Vycházka: Zahrady pod Pražským hradem

Včera v 07:39

Načerpat pozitivní energii a prožít chvíle v nejkrásnějším období roku s výhledem na unikátní pražské panorama procházkou po tichých, zelených a kvetoucích místech v samém srdci Prahy můžete v úterý 7. května.

Další krátké zprávy
Nahoru