www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 23. dubna 2024, Svátek má Vojtěch, zítra Jiří

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Ve Slušovicích pojede celkem 113 posádek

13. dubna 2019 • 00:05

V sobotu 13. dubna odstartuje přesně 113 posádek z původně 122 přihlášených do 25. ročníku Vančík Rallysprint Kopná v okolí Slušovic a Podkopné Lhoty. Celkem 93 soudobých vozů a dvacet historických automobilů prošlo pátečními administrativními a technickými přejímkami. V rámci Poháru 2+ pojede osmnáct posádek, v Poháru pořadatele najdeme devět zahraničních posádek a o body v Rallysprint sérii bude zápolit celkem 66 posádek. V českém šampionátu historické rally se představí celkem dvacet posádek.

25. Vančík Rallysprint Kopná 2019

K největším aspirantům na prvenství v absolutní klasifikaci patří Tomáš Kostka (Ford Fiesta WRC), který vyhrál poslední čtyři odjeté ročníky Kopné, dále Antonín Tlusťák

(Hyundai i20 WRC), loňský vítěz Poháru 2+ Roman Odložilík, Jaromír Tarabus, Miroslav Jakeš, Martin Březík (všichni Škoda Fabia R5), Martin Vlček (Hyundai i20 R5), Ondřej Bisaha (Ford Fiesta R5) a Slovák Jaroslav Melichárek (Ford Fiesta RS WRC). Černým koněm soutěže může být Mikolaj Marczyk (Škoda Fabia R5) nebo talentovaný Erik Cais (Ford Fiesta R5). K favoritům Rallysprint série se řadí v hodnocení kategorie dvoukolek Michal Horák, Lukáš Nekvapil (oba Opel Adam R2), dále Josef Hartmann, Petr Zedník, Adam Březík, Jan Frei, Petr Lukašík, Pavel Mika a Milan Obadal (všichni Peugeot 208 R2)

Z původně přihlášených 99 posádek mezi soudobými vozy se omluvilo pouze šest. Z čela startovního pole schází pouze Poláci Tomasz Kasperczyk (Ford Fiesta R5) a Lukasz Kabacinski (Ford Fiesta Proto). V šampionátu historických vozů ze 23 přihlášených se omluvili tři soutěžící, z favoritů nestartují Petr Jurečka (Subaru Impreza 555) a Lumír Vyorálek (Lada VFTS).

25. Vančík Rallysprint Kopná 2019 startuje v sobotu 13. dubna v 9 hodin z náměstí Svobody ve Slušovicích, na soutěžní posádky čeká 198,20 km dlouhá trať, která obsahuje 7 rychlostních zkoušek na třech úsecích Zádveřice, Kameňák a Kopná v celkové délce 69,21 km. V cíli soutěže se objeví první vůz na slušovickém náměstí v 16:18 hodin.

Posádky, které si nepřevzaly itinerář:

Tomasz Kasperczyk, Damyan Syty (POL, Ford Fiesta R5, startovní číslo 14), Tiger Energy Drink Rally Team

Lukasz Kabacinski, Michal Kusnierz (POL, Ford Fiesta Proto, startovní číslo 23), Lukasz Kabacinski

Michal Srb, Aleš Pilný (Citroën C2 R2, startovní číslo 27), Michal Srb

Radim Koutek, David Zíka (Renault Clio Sport, startovní číslo 51), Radim Koutek

Martin Sopúch, Karin Sopúchová (Ford Escort Maxi Kit, startovní číslo 71), Martin Sopúch

Filip Hromas, Miroslav Pacholík (Škoda Fabia, startovní číslo 94), Filip Hromas

Mistrovství ČR v rally historických automobilů:

Petr Jurečka, Petr Jurečka (Subaru Impreza 555, startovní číslo 103), Petr Jurečka

Lumír Vyorálek, Radek Olejník (Lada VFTS, startovní číslo 104), Lumír Vyorálek

František Mikoška, Sabina Mikošková (Lada 21011 MTX Rallye, startovní číslo 117), František Mikoška

Další zpravodajský servis v rámci 25. Vančík Rallysprint Kopná 2019 přineseme v následujících tiskových zprávách. Uveřejněné budou na oficiální webové stránce www.rallysprintkopna.cz a na facebookovém profilu.

Roman Ordelt
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist