Vzdávat to nebudeme ani v zápase o třetí místo, vyhlašují basketbalistky USK ve Final Four Euroligy

Tři čtvrtiny basketbalistky pražského USK favorizovaný Kursk trápily, ale kvůli výpadku ve třetí části na vítězství pomýšlet nemohly. V semifinále euroligového Final Four prohrály před více než stovkou svých fanoušků 67:84.

Tento článek je více než rok starý.

Šoproň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

15 bodů USK dala Kateřina Elhotová

Kateřina Elhotová (vlevo) | Foto: Michal Kamaryt | Zdroj: ČTK

Přes sto fanoušků pražského USK neúnavně povzbuzovalo v Šoproni své oblíbenkyně po celé utkání. Někteří z nich dorazili na Final Four do Maďarska po vlastní ose, většina jich ale přijela autobusem vypraveným přímo USK – a všem klub zajistil a zaplatil vstupenky na oba duely.

„Myslím si, že fanoušci musí být spokojeni i s tím, jak jsme bojovaly, protože jsme to do poslední sekundy nevzdaly. Vzdávat to nebudeme ani v zápase o třetí místo,“ řekla Radiožurnálu trenérka USK Natália Hejková.

Basketbalistky USK si v Eurolize zahrají jen o bronz, v semifinále Final Four podlehly Kursku

Číst článek

„Byli slyšet, až jsem si říkala: Nesmíš ty pokřiky vnímat, soustřeď se na zápas,“ přiznává bývalá hvězda USK, dnes už druhým rokem Kursku – Sonja Petrovičová, kterou ale nepřekvapilo, že do Šoproně dorazilo tolik příznivců soupeřek.

„Praha je celkem kousek, tušili jsme, že přijedou svůj tým podpořit a budou slyšet. USK teď se svými fanoušky pracuje mnohem lépe, než když jsem tam ještě hrála. Fanklub mu roste a dokonce už cestuje i na venkovní zápasy ve větším počtu lidí,“ popisuje Petrovičová.

Jenže v zápase o třetí místo to budou mít čeští fanoušci v třítisícovém hledišti ale opravdu těžké. Přeřvat místní podporovatele Šoproně, bude dost možná těžší úkol než porazit domácí basketbalistky na jejich palubovce.

Jakub Kanta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme