Hlavní obsah

Varhaník se stal viceprezidentem evropské atletické asociace

Praha

Předseda Českého atletického svazu Libor Varhaník byl dnes na kongresu v Praze zvolen viceprezidentem evropské atletické asociace (EA). Navázal tak na Karla Pilného, který byl místopředsedou EA v letech 2011 a 2015. Jako předseda Evropské atletiky bude pokračovat Nor Svein Arne Hansen, který byl jediným kandidátem na tuto funkci. Vykonává ji od roku 2015. EA výsledky voleb zveřejnila na twitteru.

Foto: Zdroj: Toyota Česká republika

Praha hostila atletický kongres, místopředsedou se stal Libor Varhaník.

Článek

Varhaník zastává různé funkce v evropské asociaci od roku 1995. V posledních čtyřech letech byl členem Rady a výkonného výboru. Nyní se posunul do nejužšího vedení.

Ve volbě uspěl mezi šesti muži, kteří se ucházeli o dvě místopředsednická místa. To třetí muselo podle nových regulí připadnout ženě a obsadila ho Britka Cherry Alexandrová. Doplnil je Dobromir Karamarinov z Bulharska.

Třiapadesátiletý Varhaník před volbami deklaroval, že chce ve vedení Evropské atletiky přispět k rozvoji mistrovství Evropy, podporovat základní pohybové návyky u dětí a posílit spolupráci mezi evropskými svazy, aby mohla Evropa silněji vystupovat směrem ke světové federaci IAAF.

Zvolena byla také nová Rada EA. Včetně Alexandrové se do ní prosadilo pět žen, jednou z 13 řadových členek se stala i slovenská kandidátka Anna Kirnová, bývalá generální sekretářka národního svazu.

Volby byly nejvýznamnější součástí programu kongresu, který v pražském hotelu Hilton začal v pátek. V neděli se v Praze uskuteční první jednání nového vedení evropské asociace.

Reklama

Související témata: