Mádl se na Finále Plzeň představil jako akční hrdina

Ve světové premiéře se na Finále Plzeň představil krátkometrážní akční snímek První akční hrdina s Jiřím Mádlem v hlavní roli. Na kontě má film debutující Jan Haluza, producentem je Radim Procházka. Po boku Mádla se ve filmu objevují Kryštof Hádek, Lenka Jurošková, Jiří Vyorálek a Radim Špaček. První akční hrdina skládá poctu a zároveň i karikuje akčního filmový žánr.

První akční hrdina (foto: Produkce Radim Procházka)

Haluza chtěl podle vlastních slov natočením filmu divákům dokázat, že kvalitní žánrovka může vzniknout i v českém prostředí. Film dokonce podpořil Státní fond kinematografie, ačkoliv jeho 30 minutová stopáž ho diskvalifikuje z běžné filmové distribuce. První akční hrdina divákům nabízí nespočet akčních scén i složitějších bojových choreografií. Na ně herci dokonce museli několik dní trénovat.

 

Jirka s Lenkou všechny kaskaderské kousky trénovali a dělali sami, ale kde nešlo jinak, pomohly triky. ?? #PrvniAkcniHrdina

Mladý redaktor kulturní rubriky (Jiří Mádl) musí osvobodit svou životní lásku. Přitom se nechtěně stává součástí akčního filmu, který proti jeho vůli tvoří nevyzpytatelný Režisér (Jiří Vyorálek). Se všemi nástrahami se vypořádá podle žánrových pravidel. A nepomůže mu ani tolik násilí, jako důvtip a odhodlání.

Film byl na Finále Plzeň prezentován ve světové premiéře. Pravděpodobně se časem objeví na platformě idnes Kino, která je partnerem snímku.

Producent Jan Bušta, herec Jiří Mádl a režisér Jan Haluza

-red-
foto, video: Produkce Radim Procházka, Finále Plzeň © 2019