Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Pardubice skolily poslední Žižkov, Budějovice protáhly vítěznou šnůru na devět zápasů

Fotbalisté Pardubic porazili v domácím utkání 22. kola druhé nejvyšší soutěže poslední Žižkov 2:1 a posunuli se na šesté místo. Všechny branky padly ve druhém poločase. České Budějovice porazily osmé Vítkovice na jejich hřišti 2:1 a zvítězily v devátém utkání za sebou. Dynamo má v čele tabulky nadále náskok sedmi bodů na Jihlavu, která ve šlágru kola vyhrála v Hradci Králové 1:0 gólem útočníka Stanislava Klobásy z 35. minuty. Varnsdorf remizoval 2:2 s Chrudimí bojující o záchranu a promarnil možnost posunout se na třetí místo.

Fotbalisté Pardubic
zdroj: ČTK/Kolařík Stanislav

Pardubice dostal do vedení v 68. minutě záložník Tomáš Solil. Pražané srovnali o čtyři minuty později zásluhou Igora Súkenníka. Výhru domácích zařídil v 86. minutě Daniel Kolář.

Pardubice doma neprohrály ani v jedenáctém utkání sezony, naopak Viktoria na hřišti soupeře nezvítězila ani na jedenáctý pokus a celkově čeká na výhru pět duelů.

Sokolov se díky první výhře po pěti zápasech posunul z dvanácté pozice na desátou. O jediný gól se v 31. minutě postaral záložník Daniel Novák. Hosté od 77. minuty hráli bez vyloučeného kapitána Imricha Bedecse.

Třinec poprvé vedl nový trenér Tomáš Jakus, který kvůli neuspokojivým výsledkům nahradil odvolaného Jiřího Nečka. Slezané nezvítězili ani v šestém jarním utkání a jsou dvanáctí.

Vysočina odskočila třetím "Votrokům" na rozdíl osmi bodů. Jihlava si připsala třetí výhru z posledních čtyř duelů. Hradec Králové zvítězil v jediném z uplynulých pěti zápasů a potřetí za sebou neskóroval.

Varnsdorf vedl po gólu Richtera, ale domácí dvěma Kesnerovými brankami otočili skóre a favoritovi nakonec zachránil remízu Ondráček.

Severočeši tak podruhé za sebou ztratili body a pouze se dotáhli na Hradec, který díky lepšímu skóre drží třetí místo. Oba celky mají 38 bodů.

Brno za vítězstvím v Táboře vykročilo už v prvním poločase, ve kterém se prosadili Škoda se Šumberou. Ve druhé snížil Březina, ale na víc už se domácí nezmohli.

České Budějovice se poprvé prosadily ve 33. minutě zásluhou Davida Ledeckého.  Pětadvacetiletý útočník je se 13 brankami nejlepším střelcem druhé ligy. Dvougólové vedení obstaral o pět minut později bek Pavel Novák.

Kontaktní branka domácích přišla v 82. minutě díky obránci Michalu Surzynovi. Pátý venkovní úspěch za sebou si však České Budějovice nenechaly vzít.

Ústí nad Labem porazilo Prostějov 2:1. Oba góly domácího celku vstřelil zadák Vojtěch Brak. Na jeho trefu ze sedmé minuty odpověděl pět minut před koncem prvního poločasu záložník Jan Vošahlík.

Vítězného gólu se Brak dočkal v 69. minutě. Hosté navíc od 84. dohrávali bez vyloučeného kapitána Tomáše Janíčka.

Znojmo remizovalo s Vlašimí 1:1. Domácí poslal v 51. minutě do vedení útočník Dženis Beganovič, na jehož trefu odpověděl o šest minut později záložník Ondřej Badocha.

22. kolo druhé fotbalové ligy:

Vítkovice - České Budějovice 1:2 (0:2) 
Branky: 82. Surzyn - 33. Ledecký, 38. Novák. Rozhodčí: Berka - Pospíšil, Kotalík. ŽK: Květon, Celba, Surzyn, Mikula, Pašek - Novák. Diváci: 560.

Hradec Králové - Jihlava 0:1 (0:1)
Branka: 35. Klobása. Rozhodčí: Nenadál - Horák, Pečenka. ŽK: Leibl, Firbacher, Kvída - Zoubele, Petr. Diváci: 986.

Ústí nad Labem - Prostějov 2:1 (1:1)
Branky: 7. a 69. Brak - 40. Vošahlík. Rozhodčí: Rejžek - Kubr, Melichar. ŽK: Peterka - Sus, Janíček, Polák. ČK: 84. Janíček. Diváci: 528.

Znojmo - Vlašim 1:1 (0:0)
Branky: 51. Beganovič - 57. Badocha. Rozhodčí: Dorušák - Pochylý, Antoníček. ŽK: Dramé - Piško, Novotný. Diváci: 390.

Sokolov - Třinec 1:0 (1:0)
Branka: 31. Novák. Rozhodčí: Cieslar - Lakomý, Batík. ŽK: Machek, Hlavatý - Bedecs, Šuľa, Buchvaldek, Demjan. ČK: Bedecs. Diváci: 330.

Pardubice - Žižkov 2:1 (0:0)
Branky: 67. Solil, 86. Kovář - 72. Súkenník. Rozhodčí: Vojkovský - Vitner, Vaňkát. ŽK: Fousek, Solil - Burda, Antl. Diváci: 423.

Táborsko - Brno 1:2 (0:2)
Branky: 67. Březina - 20. Škoda, 43. Šumbera. Rozhodčí: Dubravský - Vodrážka, Mojžíš. ŽK: Navrátil, Březina - Magera, Sukup, Sedlák, Přichystal. Diváci: 836.

Varnsdorf - Chrudim 2:2 (1:0)
Branky: 12. Richter, 66. Ondráček - 47. a 53. Kesner. Rozhodčí: Houdek - Kožár, Šimáček. ŽK: Rybička, Langr, Sulík (všichni Chrudim). Diváci: 302.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články