pátek 19. dubna 2024 Rostislav

FOTO/VIDEO: Hasiči z Olomouckého kraje byli oceněni na 10. ročníku ankety Hasič roku

11. dubna proběhl jubilejní 10. ročník ankety Hasič roku ve Španělském sále Pražského hradu.

Oceněny byly nejlepší zásahy, projekty, hasiči i zaměstnanci nebo kolektivy roku 2018.

Ocenění v kategorii – Hasič roku 2018

3. místo nstržm. Michal Přecechtěl z HZS Olomouckého kraje

Nstržm. Michal Přecechtěl pracuje na pozici hasič od roku 2008. Aktivně se věnuje soutěžím TFA, kde pravidelně dosahuje vynikajících výsledků, a to nejen na soutěžích v České republice, ale rovněž v evropském a světovém měřítku . V loňském roce získal na Světových hasičských hrách v Jižní Koreji hned tři medaile, přičemž nejcennější byla zlatá medaile. Michal Přecechtěl přispívá významnou měrou k pozitivnímu vnímání práce hasičů veřejností a šíří jejich dobré jméno nejen v České republice ale i ve světě.

Ocenění v kategorii „Kolektiv roku 2018“

3. místo Odborná skupina HZS OLK pro „stabilizaci budov a výkopů“ z HZS Olomouckého kraje

Odborná skupina pro problematiku vyprošťování osob ze závalů a stabilizaci staticky narušených budov a výkopů byla oficiálně zřízena na začátku roku 2015. Členové této skupiny s pomocí nové techniky zasahovali u několika desítek zásahů od zakrývání poškozených střech, zajištění staticky narušených budov, záchrany osob zpod zříceného stropu nebo u rozsáhlého výbuchu spojeného s poškozením několika desítek domů. Skupina rovněž zpracovala Metodiku stabilizace stavebních konstrukcí HZS Olomouckého kraje a spolupracuje s ostatními HZS krajů v rámci celé ČR. Členové odborné skupiny se rovněž dlouhodobě věnují podpoře záchranářské kynologie.

Ocenění v kategorii „Projekt roku 2018“

2. místo Vlajkový projekt „Bezpečné pohraničí“ z HZS Olomouckého kraje

Cílem projektu spolupráce mezi českými a polskými hasiči, je systémově řešit spolupráci při výměně informací nejen mezi hasiči, ale i dalšími záchrannými složkami, zajistit výměnu expertů a realizovat společné výcviky a samozřejmě pořídit chybějící požární techniku. Tato spolupráce má dlouholetou tradici. Obě země si vzájemně vykrývají těžce dostupné oblasti pohraničí. Tato spolupráce je podporována Evropskou unií v rámci programů Interreg. Pro nové programové období 2014–2020 je snahou, aby finanční prostředky vynakládané Evropskou unií na přeshraniční spolupráci řešily nadregionální dopad, nejlépe podél celé společné hranic.

Tisková zpráva | Foto HZSOL

Štítky hasiči, ocenění, Přecechtěl, kolektiv, projekt

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.