Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SLUNETA Ústí nad Labem - BK KVIS Pardubice

Vzpěrači Kučera s Orságem skončili na evropském šampionátu pod stupni vítězů

Vzpěrači Kamil Kučera a Jiří Orság zůstali na ME při obhajobě medailí v nadhozu v nejtěžší váhové kategorii nad 109 kg těsně pod stupni vítězů. V gruzínském Batumi Kučera skončil čtvrtý, vicemistr Evropy z Bukurešti Orság byl pátý. Ve dvojboji se čeští reprezentanti seřadili na šestém a sedmém místě. Kučera v osobním rekordu 418 kg porazil zkušenějšího kolegu o tři kilogramy.

Jiří Orság
zdroj: ČTK autor: Deml Ondřej

Blíž k medaili z nadhozu měl přitom Orság, který se po úspěších na 225 a 235 kilogramech pokusil o 242 kg, což by znamenalo bronz. Činku nad hlavu dostal, ale neudržel. Kučera zvolil stejný základ (225) a nakonec zdvihl 236, ale předtím měl na této váze jeden neúspěšný pokus.

"Na tu bídu, s kterou jsem odjížděl, kterou jsem neodtrénoval, jsem z toho vyčaroval úplně nemožný," řekl Orság, jemuž po předchozích problémech s ramenem narušily finální přípravu v posledních týdnech potíže s kolenem.

"Škoda, mohlo to zacinkat, ale nedá se svítit," zalitoval, ale celkově byl rád za povedený vstup do olympijské kvalifikace. Spokojený byl i Kučera. "Samý osobáky, takže spokojenej," řekl.

Je nám líto, video expirovalo.
Vzpěrači Kučera s Orságem na ME těsně neobhájili medaile

Třemi světovými rekordy podle aktuálního rozdělení váhových kategorií ozdobil závěrečný den bojů v Batumi domácí silák Laša Talachadze. V trhu zdvihl 218 kg, v nadhozu 260 a nové absolutní maximum ve dvojboji má nyní hodnotu 478 kg. Přitom v obou disciplínách využil jen dva pokusy a třetí vynechal.

V soutěži nejtěžších žen Ruska Taťjana Kaširinová vylepšila světové maximum v trhu na 146 kg a ve dvojboji na 331. V nadhozu rekord vyrovnala výkonem 185 kg. Tereza Králová obsadila deváté místo výkonem 180 kg v dvojboji.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články