Hlavní obsah

V čele golfového Masters je pětice hráčů, Woods je o ránu za nimi

Augusta

V čele golfového Masters je po dvou dnech pětice hráčů. Pozornost na sebe ale v zaplněné Augustě strhl Američan Tiger Woods, který před víkendovými koly ztrácí na vedení pouze jednu ránu. Do dalších kol nepostoupila světová jednička Justin Rose.

Foto: Mike Segar, Reuters

Tiger Woods při druhé kole Masters.

Článek

O první místo se dělí vítězové turnajů kategorie major Francesco Molinari z Itálie, Jihoafričan Louis Oosthuizen, Brooks Koepka z USA a Australané Jason Day a Adam Scott. Všichni mají v polovině bojů o slavné zelené sako sedm ran pod par.

Čtyřnásobný vítěz Masters Woods na první devítce druhého kola zahrál tři birdie a dvě bogey a na druhé už nechyboval. Po jeho dlouhém patu do birdie na jedenáctce fanoušci křičeli nadšením a v rozletu Woodse nezastavila ani krátká pauza kvůli bouřkové výstraze. Proměnil poté na dvanáctce pat do birdie a další dvě přidal na čtrnáctce a patnáctce. "Hrál jsem trpělivě a rány kontroloval," řekl.

Už v minulé sezoně ukázal, že je po operacích zad zpět ve formě a může myslet na patnáctý major titul. "Jsem na majoru potřetí ve hře (o titul), což je fajn," usmíval se Woods, loni šestý na British Open a druhý na PGA Championship. Major naposledy vyhrál před 11 lety a na Masters by se mohl radovat poprvé od roku 2005.

Obhájce titulu Američan Patrick Reed má celkově ránu pod par a je na děleném 29. místě. Cutem naopak neprošel favorizovaný Justin Rose. Angličan je druhou světovou jedničkou za dvacet let, která se v Augustě do závěrečných bojů nedostala.

Masters, golfový turnaj kategorie major v Augustě (par 72, dotace 11 milionů dolarů) - po 2. kole:
1. F. Molinari (It.) 137 (70+67)
Day 137 (70+67)
Scott (oba Austr.) 137 (69+68)
Koepka (USA) 137 (66+71)
a Oosthuizen (JAR)
6. Woods 138 (70+68)
D. Johnson 138 (68+70)
Schauffele (všichni USA) 138 (73+65)
a Harding (JAR) 138 (69+69)

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články