Richard Procházka je novým CEO Lagardère Travel Retail

neděle, 14. dubna 2019, 07:45 Aktuality, Lidé, Retail MediaGuru

Richard Procházka je novým generálním ředitelem Lagardère Travel Retail, nahradil Richarda Kalhouse, který odchází po 20 letech z osobních důvodů.

Richard Procházka je od března novým generálním ředitelem Lagardère Travel Retail (LTR), nahradil Richarda Kalhouse, který odchází po 20 letech z osobních důvodů.

Richard Kalhous v roce 1999 společnost (tehdy jako HDS Retail) lokálně zakládal a zásadně se podílel na jejím rozvoji. Jeho nástupce Richard Procházka působí v LTR od roku 2006 na pozici COO. V minulosti zodpovídal za expanzi společnosti do oblastí Food Service a Duty free v rámci České republiky, podílel se také na řadě akvizic a integračních projektech ve všech hlavních oblastech působení společnosti. Vedl oddělení Operations, Development, Logistika a HR. Řídí také aktuální expanzi společnosti na Slovensko.
 
Lagardère Travel Retail má aktuálně tři hlavní byznysové linie – Duty Free, Food Service a Travel Essential. Provozuje přes 350 obchodů, zaměstnává více než 2 000 lidí. Mezi značky, které vlastní nebo provozuje na českém trhu, patří Aelia Duty Free, Relay, pekařství Paul, kavárenský řetězec Costa Coffee, Ugo a další.

-zue-