Leaderboard The Masters 2019: Molinari před finále utekl o dvě rány, o zelené sako bude bojovat i Woods

PGA TOUR
Leaderboard The Masters 2019: Molinari před finále utekl o dvě rány, o zelené sako bude bojovat i Woods

Po třech kolech The Masters se v čele objevil Francesco Molinari, jenž znovu nechyboval a se skóre -13 má náskok dvou ran před Tonym Finauem a Tigerem Woodsem. Kdo může ještě reálně bojovat o zelené sako a kdo si bude v neděli pouze vylepšovat svou pozici?


-13 Francesco Molinari

Francesco Molinari hraje v Augustě fantasticky. Naposledy chyboval v prvním kole na jedenáctce, od té chvíle slovíčko "bogey" nezná. Včera upsal Ital dalších šest ran a před finále si vypracoval náskok dvou ran.

-11 Tiger Woods, Tony Finau

Tony Finau je zatím největším překvapením Masters, včera zahrál kolo za 64 ran, k jednomu eaglu přidal šest birdie a prožil bogey-free round. To Tiger se jedné chyby nevyvaroval, znovu zahrál bogey na pětce. K tomu ale zapsal šest birdie a v neděli tak bude bojovat o titul.

-10 Brooks Koepka

Rozhodně neodepisujme ani Brookse Koepku. Ten hrál znovu poměrně nenápadně, v sobotu sice čtyřikrát psal do skórkarty bogey, přidal ovšem také pět birdie a znovu využil pětiparovou patnáctku, kde zahrál dokonce eagle. 

-9 Ian Poulter, Webb Simpson

O zeleném saku nadále mohou snít i Ian Poulter či Webb Simpson. Druhý jmenovaný zahrál kolo stejně jako Finau za 64 a na třináctce podruhé v turnaji zaskóroval eaglem. Poulter odehrál kolo téměř bez chyb, stejně jako Simpson chyboval pouze jednou. 

-8 Matt Kuchar, Dustin Johnson a 3 další

Po dvanáctce to s Matem Kucharem nijak valně nevypadalo. Poté ale zahrál čtyři birdie v řadě a naději si stále drží. Stejně tak i světová dvojka Dustin Johnson, jenž na Molinariho také ztrácí pět ran. 

-7 Rickie Fowler, Adam Scott

Rickie Fowler konečně zužitkoval třináctku (eagle) a prožil dobré kolo. O první desítku bude bojovat i Adam Scott, ačkoliv na závěrečných třech jamkách ztratil dvě rány.

-6 Jason Day, Justin Thomas, Phil Mickelson a 3 další

Jason Day průběžné vedení po dvou kolech nezužitkoval a kolem za 73 přišel o šanci bojovat o zelené sako. Nevyhrají zřejmě ani Justin Thomas, Phil Mickelson, Jon Rahm či Thorbjorn Olesen, o TOP 10 ale zcela jistě bojovat mohou.

-5 Lucas Bjerregaard, Bubba Watson

-4 Corey Conners, Tommy Fleetwood, Jordan Spieth

Corey Conners nadále zůstává v červených číslech a zatím se může rovnat i Jordanu Spiethovi, který tentokrát Masters nevyhraje. Solidně na tom je i Tommy Fleetwood, jenž jedinou chybu dne vyrobil na šestnáctce.

-3 Henrik Stenson a 5 dalších

-2 Bryson DeChambeau, Viktor Hovland a šest dalších

Bryson DeChambeau po prvním kole vedl, nyní bude mít problém s postupem do nejlepší dvacítky. V závěru kola zahrál dvě bogey a propadl se na dělené jednatřicáté místo. Na něm je i nejlepší amatér Viktor Hovland. Nor přitom zahrál pět bogey, šestkrát ale zaskóroval a stále si tak drží naději na senzační umístění.

-1 Rory McIlroy a 3 další

Je to definitivní. Rory McIlroy svůj výkon z loňského třetího kola Masters nezopakoval a zelené sako neoblékne ani tento rok. Konečně se sice Severní Ir dostal pod par hřiště, chyb ale bylo znovu až příliš. 

EVEN PAR ... 4 hráči

+1 Patrick Reed a 2 další

+2 ... 7 hráčů

+3 ... 4 hráči

+4 ... 2 hráči

+5 ... 2 hráči

+6 ... Alex Noren