Chcete vlastní McLaren Senna? Stačí vám půl milionu.

duben

14

2019

Chcete vlastní McLaren Senna? Stačí vám půl milionu.

| 2019-04-14T05:00:43+00:0014. duben 2019 | #LEGO#McLaren#Senna |

Chcete vlastní McLaren Senna? Stačí vám půl milionu. Ale LEGO kostek

Nedávno byla představena zcela výjimečná verze vozu McLaren Ultimate Series ve verzi LEGO postavená 1:1. Senna se tak stala se prvním interaktivním vozidlem LEGO, které obsahuje autentické vnitřní části, jako je sedadlo, volant a pedály, vystavěné přesně podle skutečné Senny. Veškeré znaky McLaren odpovídají originálu, navíc kola a pneumatiky Pirelli jsou přesně stejné jako u předlohy.

Auto sice ve skutečnosti jezdit nedokáže, ale stále poskytuje dokonalý zážitek pro všechny věkové kategorie. Dveře ve stylu motýlích křídel jsou také vyrobeny z kostek LEGO a jsou odnímatelné, aby umožnily lidem snadný přístup do kabiny. Auto nadšenci mají přístup dovnitř, můžou sedět za volantem, stisknout tlačítko start (umístěné ve střeše) a poté se zaposlouchat do simulace jízdy vozu při 450 km/h, což je řev jako o život. Světla Senny jsou také funkční, zapojené jsou i přidané zábavně-vzdělávací systémy.

Kompletní model LEGO McLaren Senna byl zkonstruován přesně z 467.854 kostiček LEGO a váží 1.518,6 kg, což je o pikantních 499,8 kilogramů více, než reálný McLaren Senna, který byl vyprodán ihned, jakmile byl v roce 2017 jeho výroba oznámena.

Na modelu se muselo pracovat na směny pokrývajících celý den, tým čítal 42 mužů a žen ze skupiny LEGO Build Team a stavba zabrala celkem 4.935 hodin, na celkové vytvoření modelu, včetně designu a vývoje. Téměř 2.725 těchto hodin bylo potřeba na samotnou stavbu, tedy k tomu, aby se kostky poskládaly dohromady, což je přibližně stejné množství času, než kolik by bylo zapotřebí na sestavení devíti skutečných vozidel McLaren Senna.

Příprava zabrala měsíce designu a vývoje jak McLarenu, tak LEGO týmu. Kostičky mají povrchovou úpravu zvolenou tak, aby replikovala barvu Victory Grey s kontrastními oranžovými akcenty. V této oranžové si lze pochopitelně zakoupit 13 cm dlouhé, 219ti dílné stavebnice edice McLaren Senna LEGO Speed Champions, které jsou prodávány v hračkářských obchodech, jen samozřejmě v trochu jiném měřítku.

Fanoušci McLarenu a LEGO budou moci vyzkoušet kostičkové auto na vlastní kůži na různých akcích v průběhu roku 2019, včetně festivalu Goodwood Festival of Speed v Sussexu ve Velké Británii na začátku července.

 

 

zdroj: www.autosphere.ca
photo by Y.Leclercq

Vytvořeno s ❤ v systému XOXO - © 2024 Write.cz, s.r.o.