Hlavní obsah

Florbalistky Vítkovic po obratu zdolaly Chodov a obhájily titul

Ostrava

Florbalistky Vítkovic porazily v superfinále extraligy v Ostravě Chodov 7:6 v prodloužení a obhájily titul, který získaly celkově popáté v historii. Stejně jako loni proti stejnému soupeři slavily rovněž v Ostravar Aréně v nastavení. Tentokrát Vítkovice otočily nepříznivý stav 3:6 a v čase 63:47 rozhodla Slovenka Zuzana Šponiarová.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Florbalistky Vítkovic porazily Chodov 7:6 v prodloužení a obhájily titul, který získaly celkově popáté v historii.

Článek

Ostravanky navázaly i na zisk zlata z let 2000, 2014 a 2016 a mohou se těšit i na účast na Poháru mistrů v České republice, který se bude hrát 11. a 12. ledna pravděpodobně v Praze, či Ostravě. Hattrickem zazářila v dresu vítězek Ivana Šupáková.

Jako první se před 7431 diváky s převahou fanoušků Vítkovic radovaly Ostravanky. V sedmé minutě přihrála Kamila Paloncyová osamocené Ivaně Šupákové, která do odkryté branky otevřela skóre.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Zuzana Šponiarová z Vítkovic (leží na zemi), autorka vítězného gólu ve finále.

V polovině úvodní části vyrovnala střelou přes clonu téměř od půlky hřiště Řepková a pouhých 15 sekund před první pauzou otočila stav Suchá, která na první pokus promáchla a napodruhé tahem zamířila pod nohu Nikoly Příleské.

Ve 24. minutě se trefila z levé strany na bližší tyč opět Řepková a upravila na 3:1 pro Pražanky. Vítkovicím vzápětí ještě pomohla po střele Kristíny Belicové tyč.

Chodov se následně ubránil při trestu Markéty Svačinové, ale pak náskok rychle ztratil. V polovině utkání během 70 sekund překonaly střelami z dálky Veronika Enenkelová a Jana Trošková Janu Christianovou, která neměla při obou situacích ideální výhled. V 36. minutě vrátila Chodovu vedení po akci Terezy Hanzlíkové Gabriela Tožičková.

V třetím dějství při vyloučení Elišky Plankové zvýšila střelou ze středu Magdalena Plášková. Její další branka ve 48. minutě neplatila kvůli vysoké holi, ale vzápětí už zařídila náskok 6:3 Suchá.

Vítkovice se ale mezi 53. a 54. minutou během 85 sekund díky brankám Šupákové a Paloncyové přiblížily na rozdíl jediného gólu. Ostravanky se ubránily v závěru při trestu Enenkelové a 31 sekund před koncem třetí časti vyrovnala Šupáková a dovršila hattrick. V nastavení rozhodla povedená rána Zuzany Šponiarové.

Superfinále play off extraligy florbalistek v ostravské Ostravar Aréně:
1. SC Vítkovice - Chodov 7:6 v prodl. (1:2, 2:2, 3:2 - 1:0)
Branky a nahrávky: 7. Šupáková (Paloncyová), 31. Enenkelová (Ďuríková), 36. Trošková (Ďuríková), 53. Šupáková (Paloncyová), 54. Paloncyová (Enenkelová), 60. Šupáková (Krzywaková), 64. Z. Šponiarová (Enenkelová) - 11. Řepková (Svačinová), 20. Suchá (Svačinová), 24. Řepková (Plášková), 36. Tožičková (Hanzlíková), 46. Plášková (Frantíková), 49. Suchá (Řepková). Rozhodčí: Kostinek, Reichelt. Vyloučení: 2:1. Využití: 0:1. Diváci: 7431.
Konečné pořadí extraligy v sezoně 2018/19:
1. Vítkovice
2. Chodov
3 FBC Ostrava
4. FK Jižní Město
5. FbŠ Bohemians
6. Panthers Praha
7. FBK Jičín
8. Tatran Střešovice
9. FBS Olomouc
10. FBC Liberec
11. Židenice (budou hrát baráž)
12. Plzeň (sestup)

Reklama

Související témata: