Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Za 500 kg drog doživotí, soudkyně Terezy ho osvobodila: Exkluzivní kriminál a výsady!

Autor: rc - 
15. dubna 2019
05:01

Soud v Pákistánu v případě Terezy Hlůškové (22) již rozhodl! Za pašování devíti kil heroinu krásná Češka dostala osm let za mřížemi. Tereza se však nevzdává a proti trestu se odvolala. Jak to vypadá, s odvoláním má šanci uspět. Soudkyně, která o jejím odvolání bude rozhodovat, totiž ve čtvrtek osvobodila pákistánského politika a obchodníka Hanifu Abbasiho (53). Ten seděl za prodej 500 kg drog! Kdo vlastně Abbasi je a jaké měl ve vězení výsady?

Případ Hanifi Abbasiho může být pro Terezu, která dostala za pašování devíti kil heroinu osm let vězení, nadějí. I když se případ Abbasiho a Terezy liší. Hanif Abbasi má v Pákistánu jméno.  Ostatně jako blondýnka Tereza, která je od svého zadržení hvězdou místních médií. Abbasi je od roku 2002 aktivním politikem a od roku 2008 patří k mocné politické straně Pákistánská muslimská liga. V témže roce se navíc dostal do parlamentu a byl ministrem. 

O čtyři roky později se ale dostal do křížku se zákonem. Abbasi byl obviněn, že jeho farmaceutická firma Gray Pharmaceutical prodala 500 kg drogy efendrin, kterou v roce 2010 získala pro farmaceutické účely, pašerákům drog. Efendrin se používá k výrobě pervitinu. V červnu roku 2018 byl odsouzen na doživotí a navíc měl zaplatit milionovou pokutu. „Náš protidrogový soud oznámil, že obvinění proti  Hanifu Abbasimu bylo prokázáno. Je odsouzen na doživotí,“ řekl podle serveru Hurriyet Daily News žalobce Mustafa Satti. 

Nicméně i ve vězení bylo patrné, že se jedná o významnou osobu. Nebyl zavřený v obyčejné cele, jako je například Tereza, či dokonce bývalý pákistánský premiér Mian Nawaz Sharif, s nímž se Tereza ve vězení setkala. „Ano, Tereza potkala expremiéra Pákistánu Miana Nawaze Sharifiho,“ potvrdil Blesku zpravodaj Ali Arshad z Dunya News.

Abbasi byl umístěn do »lepší« cely, kterou nesdílel s jiným vězněm. „Hanifu Abbasimu byla dána cela kategorie B. Cela kategorie B je jiná než ostatní. Je určena pro jednu osobu,“ vysvětlil Ali Arshad a dodal: „Je tam lepší jídlo, televize a další výhody.“ Abbasi však v cele dlouho nepobyl. Jeho případ se začal znovu projednávat a ve čtvrtek opustil vězení. „Byl jsem odsouzen soudem a byl jsem propuštěn soudem,“ řekl po propuštění Abbasi podle informací serveru Dawn.com. Přestože v jeho případu rozhodovala soudkyně, která bude mít v rukou i Terezin osud, o jeho propuštění se zasloužila i jeho politická strana Pákistánská muslimská liga.

Video  Tereza H. obžalovaná z pašování téměř 10 kg heroinu přichází k soudu, který by měl vynést rozsudek  - Blesk.cz
Video se připravuje ...

dolcevita ( 15. dubna 2019 12:33 )

Díky Tereze máme detailní přehled o veškerém dění pakistánských drogovch mafií Milionářské kápo se osvobodilo, pan premiér sedí Pákistán není Česko, tam když je premiér odsouzen, tak skutečně sedí...

AliAlice ( 15. dubna 2019 11:02 )

U toho politika musela asi proběhnout tučná obálka...

kdoasi ( 15. dubna 2019 10:40 )

kdoasi ( 15. dubna 2019 10:35 )

Nehoň si tu triko, stejně ti pašeračka nepodrží

prazanda11 ( 15. dubna 2019 10:24 )

Blesku to už radši pište o naší politice a skromných politicích

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání