Možná nejsou až tak mrtví, jak jsme si mysleli!

Možná nejsou až tak mrtví, jak jsme si mysleli!
Sarah Connorová (Terminátor) | Marvel Studios
Někdy je to dobře, někdy na škodu. Pokud ale patříte mezi milovníky dané postavy je skutečně těžké se s ní nadobro rozloučit. Zvláště pokud je to hrdina z dětství, vzor nebo ironický parchant, jehož hlášky prostě milujeme a jelikož nás baví a pomůže nám zbavit se na chvíli vlezlé reality všedního života, chceme víc. A to jsou prvky, kterých si jsou filmaři dobře vědomi, rádi nám poskytují další a další pokračování, pokud jim to plní kapsy. Někdy nám to ale umí pěkně ochutit a dopřát nám nějaký ten šok. Co na tom, že příště to bude jinak?
Pokud se vám po nějaké filmové postavě stýská, tak zde je seznam těch, jejichž smrt je dost relativní:
Steve Trevor
Když se Chris Pine představil ve Wonder Woman jako hlavní důvod toho, že se z krásné odbojné amazonky stala superhrdinka naše světa, bylo jasné, že se mu nepodaří pouze získat Dianu pro svou věc, ale uloupit i její srdce. Na konci snímku položí Steve svůj život za záchranu světa, pokud si ale všichni mysleli, že tím jeho vystupování v na Dianině životě končí, dost se mýlili. Natáčení Wonder Woman 1984 dalo jasně najevo, že Steve se objeví znovu. Druhý díl Wonder Woman se bude odehrávat v roce 1984 a podle zveřejněného obrázku je jasné, že pouze o flashbacky nepůjde. Steve je oblečený pěkně podle tehdejší módy a ve hře je tak možnost, že padouch ze světa DC jménem Maxwell Lord, pomocí svých kouzel Stevea oživí... Premiéra Wonder Woman 1984 je v plánu na květen příštího roku.
Chris Pine
Wonder Woman 1984 | Warner Bros.
Bill Murray
Kdo viděl film Zombieland ví, že jedné z malých rolí se ujal Bill Murray. Ten ve filmu ztvárnil sám sebe a rozhodl se zombie apokalypsu přežít tak, že bude hrát jako herec zombíka. Jenže hraje tak dobře, že ho Columbus (Jesse Eisenberg) zastřelí. Nyní se ale do kin chystá Zombieland 2 a mezi herci je opět i Bill Murray, kterého doplní i nováček Dan Aykroyd.
mozna-nejsou-az-tak-mrtvi-jak-jsme-si-mysleli-1
Bill Murray (Zombieland) | Columbia TriStar
Erik Killmonger
Na konci Black Panthera byl ztracený syn Wakandy zabit, ale studio Marvel i v tomto případě chystá druhý díl. Black Panther 2 je v plánu na následující roky a do svých rolí by se měli vrátit všichni jeho hlavní představitelé, včetně Michaela B. Jordana. Jak si tedy Wakanda poradí se smrtí jednoho ze svých princů uvidíme později. Ale vzhledem k tomu, že Avengers: Endgame hodlají oživit všechny hrdiny, kteří v Infinity War skončili v prachu, není vyloučené, že se podaří nějak oživit i Erika.
Michael B. Jordan, Daniel Kaluuya
Michael B. Jordan | če
Dr. Grace Augustineová
Sigourney Weaver v roce 2009 ztvárnila doktorku Augustineovou v Avatarovi. I její hrdinka na konci filmu umírá. Ovšem ani zde není smrt na pořadu dne. Na dalších dílech Avatara James Cameron pracuje neuvěřitelně dlouho a jednou z prvních hereček na palubě byla Sigourney Weaver, která to tehdy okomentovala takto: „James Cameron říká, že ve sci-fi nikdy nikdo neumírá.“ Avatar 2 a 3 jsou v plánu na rok 2020 a 2021, do té doby si na to, jak se Sigourney vrátí budeme muset počkat.
mozna-nejsou-az-tak-mrtvi-jak-jsme-si-mysleli
Dr. Grace Augustineová (Avatar) | Twentieth Century Fox
Sarah Connorová
Málokterá filmová hrdinka je taková drsňačka (vyjma Ripleyové z Vetřelce) jako Sarah Connorová z Terminátora. Není tedy divu, že ačkoli si v Terminátorovi 3 označili za mrtvou s tím, že v roce 1997 zemřela na leukémii, nemohla ji nemoc zastavit a stala se hlavní hrdinkou v novém Terminátorovi s podtitulem Temný osud. Její přežití tak zcela jasně vysvětlil sám James Cameron těmito slovy: „Dark Fate pokračuje v příběhu z Terminátora 1 a 2 . Předstíráme, že další filmy byly jen špatný sen nebo jiná časová linka našeho více dimenzionálního vesmíru.“
Linda Hamilton
Sarah Connorová (Terminátor) | Metro-Goldwyn-Mayer
Loki
Ačkoli to vypadalo, že Infinity War jednou pro vždy skoncovala s postavou boha klamu a přetvářky, nevypadá to příliš reálně. Důvodů proč věřit, že se Lokimu podaří opět přežít je hned několik. Těmi nejdůležitějšími jsou skutečnost, že Lokiho čeká vlastní minisérie pro Disney+. Samozřejmě by mohlo jít o prequel, jenže pak by neseděla slova prezidenta Marvelu Kevina Feigeho, který k seriálu uvedl, že jeho děj bude velmi důležitý pro celý Marvel universum pod událostech z Endgame. Navíc minisérie Lokiho se bude proplétat s dalšími dvěma miniseriály pro Disney+ - tedy se seriály s Visonem a Scarlet Witch a Buckym s Falconem. Jak by tedy mohlo jít o prequel propletený s události týkajícími se Visona s Wandou nebo Buckyho s Falconem si úplně představit neumím.
Thor
Loki (Thor) | BontonFilm
Maximus

Pokud se ptáte, co tu dělá postava Maxima ze Scottova Gladiátora, tak vězte, že ani jeho smrt není zas až tak zřejmá, jak by se mohlo zdát. Ridley Scott totiž plánuje pro Gladiátora 2, že se Maximumus v podání Russella Crowea vrátí a nikoli ve formě flashbacků! Hlavním hrdinou příběhu má být Lucius, syn Lucilly (Connie Nielsen) z prvního dílu. Jak to Scott hodlá udělat si nechává režisér pro sebe, ale má jasno, v roce 2017 jasně prohlásil, že ví jak Maxima přivést zpět. Tak se nechme překvapit, jestli se to skutečně stane.
Gladiátor
Gladiátor | DreamWorks & Universal Pictures
George Kirk
Postava otce kapitána Jamese T. Kirka George v podání Chrise Hemswortha zemřela hned na začátku Star Treku z roku 2009. Jedná se ale o sci-fi žánr a jak od Camerona víme, v něm nikdo neumírá a stejně to platí i o Georgeovi. Chris Hemsworth byl potvrzen pro Star Trek 4. Ovšem v poslední době se spíš hovoří spíš o tom, že Star Trek 4 ani nebude natočen. Tady by tak Kirkův skon mohl být trvalý.
Star Trek (2009)
Star Trek (2009) | Paramount Network
Luke Skywalker
Pokud jste viděli Posledního z Jediů tak víte, že po Lukovi Skywalkerovi zůstal jen hábit Jediho a nic dalšího. Epizodou IX končí sága Skywalkerů jednou pro vždy. Nikdo další už tu nebude a celá značka Star Wars si bude muset najít nové hrdiny a postavy kolem kterých vystaví další filmy a seriály. Je ale jasné, že Luke se ještě aspoň jednou na plátně kin objeví, jelikož Mark Hamill Epizodu 9 natáčel. Jak už jsme ale zvyklí z ostatních filmů Star Wars objeví se s největší pravděpodobností jako duch rytíře Jedi. Díky ale všem těm iluzím, ať už se jednalo o boj s Kylem nebo sbohem své sestře Leie, je možné, že má Luke nějaké triky se Sílou v rukávu...
Mark Hamill
Star Wars: Poslední z Jediů