Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Paulovi se naladili na MS dvojic druhým místem v Lotyšsku

Zuzana Paulová s Tomášem Paulem vybojovali krátce před mistrovstvím světa dvojic výborné druhé místo na turnaji Světové curlingové tour v Lotyšsku. Přemožitele našli až ve finále, které vrcholilo v extra endu.

Čeští curleři Zuzana a Tomáš Paulovi
zdroj: Český curling

České jedničky prošli turnajem bez zaváhání. Ve vyřazovacích utkáních si poradili s Lotyši i Turky a ve finále narazili na čínský pár. Za stavu 5:5 šel duel do extra endu. Číňané využili výhodu posledního kamene, a Paulová s Paulem tak skončili druzí. Po nedávném triumfu v Nizozemsku je to další skvělý výsledek.

"Byl to krásný zápas, velmi vysoká úroveň hry z obou stran. Prohra trochu bolí, protože jsme měli v koncovce více nakročeno k vítězství než soupeř, ale bohužel přišla chybka, kterou soupeř potrestal a my se místo výhry museli spokojit s extra endem," popsala česká dvojice.

Mistři republiky Paulovi budou reprezentovat Česko na nadcházejícím mistrovství světa, které začíná 20. dubna. Ve skupině C je čekají celky Austrálie, Číny, Chorvatska, Francie, Itálie, Nigérie a Walesu.

"Jako poslední turnaj před MS je to pro nás perfektní příprava, jelikož podmínky se velmi blíží podmínkám, které očekáváme na MS. Jsme spokojeni i se skladbou soupeřů, většinou jsou to reprezentační týmy, které tak často na okruhu nepotkáváme, což je při pohledu na složení naší skupiny na MS příznivé," uvedli Paulovi.

Světový šampionát už hraje drobnou roli v cestě k postupu na olympijské hry. Prvních šestnáct zemí totiž postoupí do příštího ročníku, ze kterého se začnou počítat postupové body. Pro postup na Hry v Pekingu se zohledňují pouze výsledky z MS v letech 2020 a 2021. Kromě přímého postupu na MS dle výsledků předchozího ročníku se hraje ještě každým rokem kvalifikace, z níž postoupí čtyři země.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články