Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Semilští strážníci neslouží nepřetržitě, pomáhá jím ale kamerový systém

Městská policie Semily sice nefunguje v režimu 24/7, strážníkům ale pomáhá kamerový systém.

V Semilech nikdy strážníci nepřetržitě nesloužili. Přesto jsou služby rozvrženy tak, aby zajistili nejproblémovější části týdne. „Noční služby jsou vždy směřovány k tomu, aby byla hlídka zajištěná minimálně v pátek a v sobotu. Z našeho pohledu dvě nejproblémovější noci jsou tedy zabezpečeny,“ uvádí místostarosta Tomáš Sábl. Mimo to probíhají i namátkové noční služby v průběhu týdne.

Služba neslužba, v některých případech jsou strážníci schopni zasáhnout i v době osobního volna. Například kvůli zatoulanému pejskovi. „Této možnosti využíváme jenom výjimečně. Nechceme narušovat volný čas strážníků, ale některé situace vyžadují jejich součinnost i v době osobního volna,“ vysvětluje místostarosta.

Přesto to neznamená, že by v Semilech nefungoval žádný dohled. Velkým pomocníkem je pro strážníky kamerový systém. „Strážníci nemohou být v danou chvíli na každém místě ve městě. Obsluha kamerového systému může strážníky v terénu přesměrovat na problematické místo,“ komentuje Sábl. Od loňského roku má totiž k městskému kamerovému systému přístup Policie ČR. Dohled tedy probíhá nepřetržitě a již několikrát pomohl k usvědčení nebo dopadení pachatelů.

Na zastupitelstvo se projednávalo i téma volně pobíhajících psů. To pálí nejednoho Semiláka i zastupitele. „Této problematice se věnujeme dlouhodobě. Občas intenzivněji a občas jenom v rámci běžné činnosti. Bohužel majitelé psů se chovají jinak pokud vidí v dohledu strážníka, a nebo když je 'čistý vzduch',“ dodává místostarosta.

Foto pixabay.com

Štítky Semily, Městská policie, kamerový systém, Policie České republiky

Semilští strážníci neslouží nepřetržitě,  pomáhá jím ale kamerový systém  |  Semilsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.