Brabec si semifinále Evropské ligy nezahraje, United vydřeli postup v prodloužení

Český obránce ve službách belgického Genku Jakub Brabec si semifinále Evropské ligy nezahraje. Rozhodla o tom čtvrteční remíza s Vigem 1:1. Po porážce 2:3 ze Španělska tak míří dál Celta. Postup slavil i Manchester United, který však Anderlecht musel udolat až v prodloužení. Postupový gól dal ve 107. minutě Rashford.

Brabec si semifinále Evropské ligy nezahraje, United vydřeli postup v prodloužení

Rudé ďábly poslal do vedení již v desáté minutě Mchitarjan. Brzy na to měli šance Pogba s Lingardem, ale brankář Rubén se vyznamenal. Krátce po půlhodině hry ale bylo vyrovnáno. Tielemans trefil brankovou konstrukci, ale po úspěšném odrazu se k míči dostal Hanni a skóroval.

Krátce před začátkem prodloužení musel kvůli poranění kolene střídat Ibrahimovič, ale i bez něj se United mohli radovat. Klíčovou trefu zaznamenal ve 107. minutě Rashford, který dal gól v Evropské lize poprvé od loňského února.

Blízko postupu bylo německé Schalke, které v základní hrací době dokázalo proti Ajaxu vymazat dvoubrankové manko a v prodloužení se ujalo vedení 3:0. Jenže v 111. minutě se prosadil hostující Viergever a v samotném závěru pečetil postup nizozemského celku Younes.

Odvetná utkání čtvrtfinále Evropské ligy:

Genk - Celta Vigo 1:1 (0:0)

Branky: 67. Trossard - 63. Sisto. Rozhodčí: Collum (Skot.). První zápas 2:3, postoupilo Vigo.

Manchester United - Anderlecht Brusel 2:1 po prodl. (1:1, 1:1)

Branky: 10. Mchitarjan, 107. Rashford - 32. Hanni. Rozhodčí: Mallenco (Šp.). První zápas 1:1, postoupil Manchester.

Schalke - Ajax Amsterodam 3:2 po prodl. (2:0, 0:0)

Branky: 53. Goretzka, 56. Burgstaller, 101. Caligiuri - 111. Viergever, 120. Younes. Rozhodčí: Hategan (Rum.). ČK: 80. Veltman (Ajax). První zápas 0:2, postoupil Ajax.

Besiktas Istanbul - Lyon 2:1 po prodl. (2:1, 1:1), pen. 6:7

Branky: 27. a 58. Talisca - 34. Lacazette. Rozhodčí: Mažič (Srb.). První zápas 1:2, postoupil Lyon.