Star Wars: The Rise of Skywalker – první trailer na poslední díl sci-fi ságy

Letos po více než 40 letech od premiéry prvního filmu (a čtvrtého dílu) Hvězdných válek se dočkáme posledního filmu (a devátého dílu). Samozřejmě jen co se hlavního příběhu týče, protože lze s úspěchem pohybovat, že Disney dá poté tento dobře fungující stroj na peníze k ledu.

Star Wars: The Rise of Skywalker bude mít premiéru už tradičně v prosinci, přesněji 19.12. Děj filmu má navazovat na události z osmého dílu nazvaného Star Wars: Poslední z Jediů zhruba s ročním odstupem. Poslední díl režíruje spolehlivý J. J. Abrams, který natočil i sedmičku Star Wars: Síla se probouzí. Režisér scénář a děj konzultoval s Georgem Lucasem, aby závěrečný film byl dobře provázán se zbytkem ságy, uvidí se, zda fanoušci budou tentokrát spokojenější s osudy hlavních hrdinů (a nejen fanoušci, ani Mark Hamill nesouhlasil s osudem a jednáním své postavy). 

V posledním dílu uvidíme princeznu Leiu (po smrti herečky Carrie Fisher bude využito již natočených, avšak nepoužitých záběrů), vrací se nakonec i Lando Calrissian (a jeho původní představitel Billy Dee Williams, kterému je letos 82 let).

První oficiální trailer zde máte ve dvou verzích, a to jak originální s českými titulky, tak v dabované.

Určitě si přečtěte

Články odjinud