TOPlist

Slepý fototest: Huawei P30 Pro vs. Galaxy S10+ vs. iPhone Xs

huawei p30 pro 12

Huawei P30 Pro je v současnosti považován za jeden z nejlepších smartphonů na trhu. Pozornost na sebe strhl zejména díky čtveřici fotoaparátů na zadní straně. Od redakce DxOMark si vysloužil model P30 Pro 112 bodů a dostal se tak do vedení tohoto kontroverzního žebříčku. Čísla však neznamenají vše a v tomto případě se toto tvrzení potvrdilo. Redakce serveru phonearena.com před nedávnem na svých stránkách vytvořila slepý test fotografií ze tří špičkových smartphonů – Samsung Galaxy S10+, Apple iPhone XS a Huawei P30 Pro.

Huawei P30 Pro 01 1
Zadní čtveřice fotoaparátů je působivá. Podle výsledků slepého testu serveru PhoneArena však při běžných světelných podmínkách zaostává za konkurencí.

Který smartphone podle uživatelů fotí nejlépe?

Podle výsledků, které byly zveřejněny nedávno, se o vítězství dělí iPhone XS a Galaxy S10+. Bodový rozdíl mezi Samsung a Apple je sice znatelný, ale při jednotlivých hlasováních byly tyto smartphony téměř vždy opravdu blízko. O to víc udiví pozice Huawei, který byl vždy o podstatný kus za konkurenty. Huawei P30 Pro měl podle redakce nejnižší skóre a občas nedosáhl ani na 10 % hlasů. Tím byl deklasován svou konkurencí a inženýři z Huawei z tohoto uživatelského hodnocení asi nebudou příliš nadšeni.

Všechny fotografie ze slepého testu najdete v tomto článku na PhoneArena.com. Výše se můžete podívat na fotografie za dobrých světelných podmínek, na kterém je jasně vidět, že Huawei má z trojice telefonů nejvíce žlutý nádech a možná i proto si P30 Pro „vysloužil“ jen něco málo přes 10 %. A to není dobrá vizitka.

Situace s přemírou žlutých odstínů bude zřejmě způsobena pixely v kombinaci RYYB, která má oproti standardní RGB místo zelené barvy žlutou. Huawei měl zřejmě pro použití odlišného typu senzoru své důvody a my věříme, že by situaci mohla opravit aktualizace. Snímky v noci i zoom jsou dle redakce na vynikající úrovni, což můžeme potvrdit i my v redakci – při focení v noci Huawei P30 Pro jednoduše nemá konkurenci.

V redakci pro vás aktuálně chystáme FotoDuel, ve kterém proti sobě postavíme právě Huawei P30 Pro a Samsung Galaxy S10+. Sami jsme zvědaví, jak velký rozdíl mezi těmito smartphony bude a jak si poradí s různými světelnými podmínkami. Dejte nám do komentářů vědět, na co se máme zaměřit a co s telefony vyzkoušet.

Autor článku David Skopal
David Skopal
Redaktor SMARTmania.cz a externí copywriter žijící v Brně. Nadšenec do technologií, smartphonů a gadgetů. Fanoušek OnePlus. Mám rád vaření a dobré jídlo. Ve volném čase hraju badminton a chodím plavat.

Kapitoly článku