Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Rakousko

Hadamczik znovu zúžil kádr pro MS do 18 let, Pytlík z Kanady nedorazí

Trenér reprezentace do 18 let Alois Hadamczik zúžil nominaci na nadcházející mistrovství světa ve Švédsku, na kterém se Češi budou snažit po pěti letech vrátit mezi medailisty. V kádru nakonec chybí i útočník Jaromír Pytlík z kanadského Sault Ste. Marie, pro kterého klubová sezona skončila v noci na dnešek a byl tak teoreticky k dispozici. Hadamczik se ale rozhodl, že jej nepovolá.

"Trenéři se rozhodli, že chtějí mít partu celistvou a jakýkoliv zásah zvenčí by byl ošemetný," řekl manažer týmu Michael Grim. Hadamczik společně s asistenty Radkem Bělohlavem a Markem Židlickým tak mají aktuálně k dispozici 24 hráčů, jeden z nich si na turnaji nezahraje.

Hadamczik po závěrečném soustředění v Příbrami z nominace vyřadil brankáře Nicka Malíka, obránce Jana Klodnera, Daniela Poizla, Jiřího Suhradu a útočníky Davida Vitoucha, Martina Beránka a Erika Čermáka. Již v průběhu přípravy tým opustili Pavel Novák a Adam Křemen.

Čeští hokejisté v závěru přípravy na MS dvakrát porazili Slovensko. Na šampionátu se v základní skupině A v Umee utkají s Běloruskem, Švýcarskem, Finskem a Kanadou. Mistrovství začne 18. dubna.

"Cíle má člověk vždycky nejvyšší. Chceme vyhrát tolik zápasů, abychom pak uspěli ve čtvrtfinále, a co bude dál, to uvidíme. Jet tam jen s tím, že postoupíme ze skupiny, s tím bychom asi spokojení nebyli. Chceme větší úspěch, a to je medaile," řekl Hadamczik.

Nominace českých hokejistů do 18 let na MS ve Švédsku:

brankáři: Jan Bednář (Karlovy Vary), Lukáš Pařík (Liberec), Jan Škorpík (Sparta)

obránci: Radim Kučeřík, Jan Mlčák (oba Brno), Adam Rutar (Olomouc), David Tureček (Karlovy Vary), Ondřej Volráb (Kladno), Jakub Žůrek (Liberec), Martin Hugo Haš (Tappara Tampere/Fin.), Šimon Kubíček (Seattle/WHL)

útočníci: Adam Najman, Jakub Rychlovský, Michal Teplý (všichni Liberec), Jonáš Peterek, Adam Raška (oba Třinec), Ondřej Pšenička (Sparta), Filip Koffer (Pardubice), Jan Myšák (Litvínov), Marcel Barinka (Halifax/QMJHL), Martin Lang (Kamloops/WHL), Radek Mužík (Lulea/Švéd.), Filip Přikryl (Saint John/QMJHL), Jaromír Pytlík (Sault Ste. Marie/OHL), Matěj Toman (Prince George/WHL)

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články