Hlavní obsah

Woodsův triumf na Masters ocenil i Trump a Obama. Serena Williamsová se dojetím rozplakala

Augusta

Vítězství Tigera Woodse na Masters vyvolalo obrovskou vlnu nadšení. Prostřednictvím sociálních sítí golfové hvězdě k zisku zeleného saka blahopřáli americký prezident Donald Trump i jeho předchůdce v úřadu Barack Obama. Tenistka Serena Williamsová se dojetím rozplakala.

Foto: David J. Phillip, ČTK/AP

Radost Tigera Woodse po triumfu na turnaji Masters.

Článek

Woods vyhrál v Augustě popáté v kariéře, ale poprvé po čtrnácti letech a triumfem završil svůj úspěšný návrat do špičky po vleklých zdravotních problémech.

"Gratulace. Miluju lidi, kteří jsou nejlepší pod tlakem. Fantastický návrat skvělého chlapíka," tweetoval americký prezident Trump, který si s Woodsem začátkem roku zahrál. Státník navíc oznámil, že golfistu ocení Prezidentskou medailí svobody, jedním z nejvyšších civilních vyznamenání v USA.

Foto: Lucy Nicholson, Reuters

Tradiční zelené sako a trofej - Tiger Woods popáté vyhrál slavné Masters v Augustě.

V podobném duchu psal i Obama. "Vrátit se a vyhrát Masters po všech vzletech a pádech je důkaz znamenitosti, vytrvalosti a odvahy."

Přímo na hřišti viděl Woodsovo představení třiadvacetinásobný olympijský vítěz v plavání Michael Phelps, sám náruživý golfista. Někdejší světová tenisová jednička Serena Williamsová slzela u televize. "Je to velikán jako nikdo jiný. Milion gratulací, jsi inspirací. Díky, kámo," uvedla vítězka 23 grandslamových turnajů ve dvouhře.

Trojnásobný vítěz basketbalové NBA Stephen Curry nazval Woodsovo vystoupení největším sportovním návratem. "To byl výkon!" uvedl slavný hráč amerického fotbalu Tom Brady, šestinásobný šampion Super Bowlu. "Tigerův řev je zpět," konstatoval legendární basketbalista Earvin "Magic" Johnson.

Reklama

Související témata: