fitnesskotelna
fitnesskotelna
fitnesskotelna
Pátek 19. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Český pianista Michal Mašek v Zábřehu

18.04.2024 - Český pianista Michal Mašek v Zábřehu - Pozvánka na...

Počasí

19.04.2024 - Pátek

Teplota: 8 / 1 - Přeháňky-Déšť

20.04.2024 - Sobota

Teplota: 9 / 4 - Přeháňky-Déšť

240 650 fitness kotelna

M.Budějovice vs Draci Šumperk 5:2

20. března 2019 - 08:23

Zpět na seznam článků

Aktualizováno! Reportáž ze zápasu

M.Budějovice vs Draci Šumperk 5:2

Draci Šumperk vs M.Budějovice zdroj foto: Draci Šumperk

Šumperští hokejisté nezvládli tlak, který byl na ně vyvíjen a podlehli na ledě v úterý 19. března Moravských Budějovíc 2:5. Žihadla dokázala využít mečbol, který si na svůj led přivezla a postoupila do finále, kde se utká s Havlíčkovým Brodem. Drakům tak skončila sezóna velice hořce. Hráči z podhůří Jeseníků nastoupili s několika změnami v sestavě. V brance se objevil Patrik Polívka a do čtvrté formace byl přesunut Dmitrij Vorobjev. V 1. minutě se prosadil v přesilovce Tomáš Drtil, jenže Draci následně inkasovali třikrát. Šanci na vyrovnání hostům dal Čuřík, ale brankový rozdíl nevydržel ani minutu. Domácí pak přidali ještě jeden gól, a Šumperk si tak závěrečným hvizdem mohl objednávat letenky na dovolenou.

Moravské Budějovice - Draci Šumperk 5:2(1:1, 1:0, 3:1, 3:1)

Branky a nahrávky: 17. Horký (Krutiš, Kabelka), 30. Peroutka (Kadela), 41. Ferda, 45. Ferda, 57. Ferda – 1. Drtil (Čuřík), 44. Čuřík (Drtil, Pokorný). Rozhodčí: Ondráček, Pilný – Hübel, Maloušek. Vyloučení: 5:3. Využití: 1:2.  Střely na branku: .

M. Budějovice: Groh – Trnka, Pelikán, Kadela, Furch, Peroutka, Kabelka, Kliment, Pospíchal – Matějka, Bulín, Juráň, Horký, Mlynář, Mikeš, Hačecký, Rytnauer, Čejka, Ferda, Heinrich, Krutiš.

Šumperk: Polívka – Tolokonnikov, Mojžíš, Urban, Gewiese, Drtil, Haloda M. Řezáč, Sedlák – Gago, Pokorný, Romančík, Hroch, Vachutka, Kuťák, Plášek, Králík, Antonov, Čuřík, Vorobyev, Ostřanský.

„Chceme první ligu!“ znělo ještě před pár dny šumperským zimákem. Realita ale vypadá jinak. Šumperští hokejisté v semifinále 2. ligy – skupin Jih a Východ nečekaně vypadli s Moravskými Budějovicemi, kterým podlehli 1:3 na zápasy. Konečný výsledek série určil úterní zápas na Vysočině, který tým z podhůří Jeseníků prohrál jasně 2:5.

Dál jdou tedy Žihadla a modro-žlutým začíná dovolená, hokej se do Šumperka znovu vrátí až ve druhé polovině léta.

Svěřencům Jozefa Zavadila nepomohly ani změny v sestavě, například nasazení Patrika Polívky od brankoviště místo Ondřeje Halody. Hosté sice prožili výtečný start do utkání, když se už v první minutě prosadil obránce Tomáš Drtil. Jenže to byl jen jeden z mála světlých okamžiků Draků v utkání. Ještě před sirénou vyrovnal hrdina třetího střetnutí David Horký a po čtyřiceti minutách Moravské Budějovice dokonce vedly, do vedení je poslal Jiří Peroutka.

Hned po začátku třetího dějství navíc třetí trefu přidal Radim Ferda, a i když snížení zajistil šumperský Jakub Čuřík, fandové ze severu Moravy na tribunách stejně brzy znovu smutnili. Ferda totiž opětovně ukázal, že je ve formě a přidal dva zásahy navrch. Žihadla ve čtvrtém semifinále srazila Draky Šumperk 5:2 a celkově ovládla sérii 3:1 na zápasy.

Draci tak budou dobře vzpomínat na základní část sezony 2018/2019, ale daleko horší vzpomínky jim zůstanou na play-off. Nejdříve se totiž natrápili ve čtvrtfinále s Pískem, aby pak sledovali postupovou radost Moravských Budějovic.

AKTUALIZOVÁNO 20. března: Poděkování vedení klubu za podporu

Vážení příznivci hokejového klubu Draci Šumperk, chtěl bych poděkovat za podporu vám všem, stejně jako lidem, kteří se v uplynulé sezóně podíleli na chodu klubu, tedy četným partnerům klubu, redakční radě, realizačnímu týmu a hlavně hráčům.

V Šumperku je hokej proklatě horký brambor, kdy se nelze zavděčit všem. S klidným svědomím Vám však mohu říci, že v mých očích klub ostudu určitě neudělal. Mohli jsme si dovolit sestavit poměrně nákladný tým, od kterého jsme očekávali adekvátní výsledky. V průběhu sezóny pracují trenéři s živým mechanismem, který formují k obrazu svému a snaží se vždy hledat nejoptimálnější řešení. Nacházíme se však v prostředí kolektivního sportu, kde hrají vliv nejen hokejový um a hlava každého hráče, ale také prosté sportovní štěstí a aktuální forma. Ing. Vladimír Velčovský, ředitel klubu zdroj foto: Draci Šumperk

Klub dosáhl s tímto týmem vítězství v dlouhodobé mistrovské soutěži a následně měl přání dojít co nejdále, minimálně do finále play off. Ano, to byly cíle, které se nepodařilo zcela naplnit. Na straně druhé ovšem stál soupeř, který nás svou houževnatostí, urputností a kompaktní kvalitou zdolal. To je sport, kde rozhodují detaily a tak to i vždy zůstane. Je třeba vzít výsledek s pokorou a soupeři pogratulovat. S pokorou již také vyhlížíme do příští sezóny. Přejeme si mít takové možnosti, abychom mohli sestavit tým, který bude zaplňovat divácké ochozy, bavit fanoušky hokejem a být trvale na předních příčkách mistrovské tabulky. Chceme mít v týmu více šumperských odchovanců, což ovšem ani ze své pozice ředitele klubu plně neovlivním.

Nyní nás čeká několik měsíců jednání a horečného snažení, kdy bude třeba maximálního nasazení všech lidí v klubu, nejbližších partnerů klubu a mých přátel, jak a s kým sezónu 2019/2020 zahájíme. Každý, kdo bude chtít v této snaze Drakům jakkoliv pomoci, má u mě dveře otevřené. Dovolte mi na závěr ještě jednou poděkovat všem lidem, kteří fandí celým svým srdcem a vytváří kolem celého týmu pozitivní atmosféru. I tohle je pro klub nesmírně cenná a neocenitelná pomoc. Děkujeme!

Ing. Vladimír Velčovský, ředitel klubu

Autor: red., Martintin Schwarz, Dominik Mihailescu, LifeTV.cz,

Fotogalerie

Draci Šumperk vs M.Budějovice    zdroj foto: Draci Šumperk

Další články z rubriky

ŠumpeRUN 2024

ŠumpeRUN 2024

Registrujte se do závodu na nové trati běžeckého závodu v Šumperku

Dietos vs Warriors 20:16

Dietos vs Warriors 20:16

Reportáž ze zápasu

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.