logo MICOS TELCOM s.r.o.

Preformed Line Products je strategickým partnerem MICOS TELCOM

Výrobky a technologie společnosti MICOS TELCOM doplňují globální portfolio společnosti Preformed Line Products (PLP) pro telekomunikace a významně tak rozšiřují nabídku produktů pro globální komunikační sítě.

Společnost Preformed Line Products podepsala smlouvu o akvizici se společností MICOS TELCOM s.r.o., která je předním výrobcem pasivních komponentů pro vysokorychlostní telekomunikační sítě.

"Bez významného strategického partnera by udržení dynamického vývoje technologií pro vysokorychlostní sítě příští generace nebylo možné. Vedle vývoje nových výrobků nám náš nový partner pomůže s expanzí do celého světa. Se společností Preformed Line Products již spolupracujeme mnoho let. Naše rozhodnutí stát se součástí PLP nevychází pouze z komplementárního výrobkového portfolia, ale i z profesionálního a osobního přístupu vedení PLP," říká Svatoslav Novák, jednatel společnosti MICOS TELCOM.

Akvizice doplní stávající portfolio výrobků pro optické sítě společnosti Preformed Line Products (PLP) včetně optických spojek a příslušenství značky COYOTE(R). Jelikož se společnost MICOS aktuálně soustředí na produkty optiky do domu (fiber-to-the-home, FTTH), optických sítí a datových center, bude nově vzniklý sortiment výrobků zahrnovat celou řadu řešení k podpoře nových technologií, jako jsou 5G, zahušťování sítí a metropolitní optické sítě.

"S rostoucí poptávkou po prvcích infrastruktury optických sítí používaných ve službách příští generace, jako je 5G, přinese sloučení společností MICOS TELCOM a PLP našim zákazníkům na celém světě větší výběr inovativních produktů a technologií. Vysoce kvalifikovaní zaměstnanci v provozu společnosti MICOS TELCOM v Prostějově představují skvělý základ dalšího rozvoje našeho podnikání v oblasti globální komunikace v regionu Evropy, Středního Východu a Afriky i na celém světě," doplňuje Rob Ruhlman, generální ředitel a prezident společnosti Preformed.

O společnosti Preformed Line Products

Společnost Preformed Line Products byla založena v roce 1947 a patří mezi přední konstruktéry, výrobce a dodavatele výrobků a služeb používaných k výstavbě a údržbě nadzemních i podzemních sítí. Společnost působí v několika kritických odvětvích infrastruktury, včetně výroby elektrické energie, telekomunikací, vysokorychlostního připojení a obnovitelných energií.

Centrála společnosti sídlí v Clevelandu ve americkém státě Ohio. Společnost provozuje dva výrobní závody ve Spojených státech a osmnáct zahraničních dceřiných společností, v nichž pracuje více než 3000 zaměstnanců.

Článek MICOS TELCOM s.r.o. ze dne úterý 16. dubna 2019

Další články od MICOS TELCOM s.r.o.

Preformed Line Products je strategickým partnerem MICOS TELCOM