bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

POHLED: Ruský knockout. Ovečkin v nerovné bitce vypnul Svečnikova

16. dubna 2019, 9:00

Tomáš Zatloukal

Od prvního mače se osekávali, pořvávali na sebe. Šli po sobě, masírovali se krosčeky i hity. Vše vyvrcholilo rvačkou v zápase číslo 3, washingtonský lídr Alex Ovečkin v ní carolinského nováčka Andreje Svečnikova knockoutoval.

Když viděl, jak Ovečkin v jedenácté minutě sejmul svého ruského krajana, sevřel se mu žaludek. Rod Brind'Amour, kouč Hurricanes, se strachoval o devatenáctiletého střízlíka, kterého zrovna přejel o dobrých 20 kilogramů těžší parní válec.

Svečnikov zůstával ležet na ledě a obavy se v Brind'Amourovi začaly mísit se vztekem.

"Ovečkin věděl, že se ten kluk nikdy v životě nepral. Vím, že říká, že ho Svečnikov vyzval,  ale byl to on, kdo zahodil rukavice jako první. Fakt mě štve, že jsme takhle přišli o důležitého hráče," povídal impulzivní trenér později zámořským reportérům. 

Ovečkinovi má za zlé, že do tak nerovného souboje vůbec šel. A není sám, lídr Capitals pořádně naštval i celou kabinu Caroliny. Vždyť Ovečkin zbil a zranil o tolik lehčího a slabšího protivníka. Nejmladšího borce v letošním play off, zcela bez zkušenosti se šarvátkami.

Svečnikov se z ledové plochy dlouho zvedal, do utkání se po odchodu do kabiny už nevrátil. 

Podívejte, jak Alex Ovečkin knockoutoval Andreje Svečnikova:

 Sám osminásobný vítěz Richardovy trofeje se hájí tím, že ho Svečnikov vyzval.  "Ani jeden nejsme žádný velký bitkař. Zeptal se mě, jestli se s ním poperu a já souhlasil. Teď hlavně doufám, že je v pořádku. Nikdy nechcete vidět někoho zraněného."

Je pravda, že se Svečnikov snažil v dosavadním průběhu série Ovečkinovi znepříjemnit život a svou aktivitu občas až přeháněl.  Na hokejistu, kterého označuje za svůj idol, chrlil provokace v mateřštině,  nebál se Ovečkina seknout,  krosčekovat či šťouchnout rukavicí do obličeje. Byl snad až drzý, každopádně ukázal kuráž.

Ovečkin se mu na oplátku snažil otrávit hokej hlavně svým pověstným důrazem, opakovaně trefil Svečnikova tělem. A pak přijal washingtonský tahoun výzvu, kterou patrně po všech těch provokacích vnímal jako výchovnou lekci. Jenže ta byla až příliš krutá.

Co na tom, že Ovečkin shodil rukavice poprvé po devíti letech a že není žádný Georges Laraque, když měl takovou váhovou a silovou převahu. O 14 let mladšímu soupeři se měl vysmát a mávnout nad tím rukou.

Horká hlava, nehorká hlava.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.