„Věci“ na Jaromíra Soukupa: Pořádně se to rozjelo

16.04.2019 11:32

Včerejší Moje zprávy Jaromíra Soukupa obsahovaly kromě zpráv a rozhovoru s Martinem Sadílkem, advokátem Jevgenije Nikulina, také jedno překvapivé oznámení. Moderátor a ředitel TV Barrandov Jaromír Soukup chce kandidovat na prezidenta. „Tragédie,“ zaznělo od Zelených. A DVTV už začala zkoumat, co dříve dělal, koho podporoval a s kým se scházel.

„Věci“ na Jaromíra Soukupa: Pořádně se to rozjelo
Foto: Repro TV Barrandov
Popisek: Jaromír Soukup napodobuje Martina Veselovského

Oznámení přišlo na konci pořadu, po velmi monotónním hlasem proneseném vzkazu od „divačky Olgy“, která Soukupa chválila, jak je moudrý, inteligentní a chytrý, a hlavně objektivní „ke všem od Babiše po Kalouska“. „Hodil byste se na prezidenta, ale nevím, jestli by vás tam nebyla škoda,“ vzkázala divačka nakonec. Soukup  k tomu dodal, že takových vzkazů a dotazů chodí docela dost.

Anketa

Prospívá Vratislav Mynář prezidentu Zemanovi?

20%
80%
hlasovalo: 2258 lidí

„Já o tom docela vážně uvažuji. Ta věc přijde v roce 2023 a když vidím docela vysokou podporu ve výzkumech, vysokou známost mého jména, okolo 90 %, a poměrně málo lidí, asi 10 %, kteří mě opravdu nemusí, tak o tom uvažuju. A můžu vám možná jako první říci, že to zkusím, že v tom roce 2023 kandidovat budu. Uvidíme, jak to dopadne a co udělají ty lepší média po tomhlectom oznámení,“ zakončil moderátor a možný kandidát na prezidenta své zprávy.

„‘Když jsem viděl tu velkou podporu ze strany veřejnosti, tak jsem přemýšlel, že to stojí za zvážení. A rozhodl jsem se, že to v tom roce 2023 opravdu zkusím.‘ JAROMÍR SOUKUP OZNÁMIL KANDIDATURU NA PREZIDENTA ČR!“ oznámil dnes Soukup na twitteru TV Barrandov.

Zprávy se chytla DVTV, kterou by Soukup zřejmě neměl problém označit za lepší médium, a udělala kandidátův profil a sfárala do jeho minulosti. Martin Veselovský připomenul Soukupův silvestr, jeho větu „Prosimtě, Pavle, jdi do prdele, víš proč!“ na adresu svého bývalého zaměstnance a bulvárního novináře Pavla Novotného, a také jeho udílení cen Zlatý Soukup.

Anketa

Prospívá Vratislav Mynář prezidentu Zemanovi?

20%
80%
hlasovalo: 2258 lidí
Veselovský pak mapoval minulou činnost generálního ředitele Barrandova. Například jak údajně devíti miliony korun podpořil kampaň strany Zelených, kteří se pak poprvé a naposled dostali do Parlamentu. Dodal, že „Soukupovy poslankyně“ v Zelených pohřbily Topolánkovu vládu uprostřed předsednictví EU. Dále prý podporoval levnou inzercí Věci Veřejných Víta Bárty, a také sociální demokrace. Jaroslav Tvrdík, bývalý ministr obrany za ČSSD dokonce řekl, že se uvažovalo o jeho kandidatuře za tuto stranu.

Veselovský také zmínil, že v první přímé volbě hlavy státu Soukup podporoval Jana Fischera, ale později „přesedlal“. Martin Nejedlý, poradce prezidenta, o něm dle webu Neovlivní tvrdil, že Soukup je otcem dětí, které má s Nejedlého sestřenicí, takže je v rodině.

Soukup prý také v rozhovoru pro iDnes v roce 2012 popřel své politické ambice. „Jenomže přešlo pár let a všechno je jinak. Má List a má i názor,“ narážel Veselovský na hnutí, jehož založení Soukup před nějakou dobou oznámil. Veselovský přehrál také klip, na kterém Soukup brojí proti politikům, kteří říkají „mělo by se“. „Komické na tom je, že s většinou vysmívaných politiků v minulých 13 letech spolupracoval, podporoval je anebo pro ně pracoval,“ poznamenal Veselovský. A na závěr Veselovský dodal, že by nebylo dobré se tímto nechat zmást, protože až do zvolení se spousta lidí americkému prezidentovi Donaldu Trumpovi smála.

Na Facebooku už jeho kandidaturu zaregistroval předseda jihomoravských Zelených, Matouš Vencálek. „A jako by těch tragických událostí nebylo dost, Jaromír Soukup včera večer v pořadu Moje zprávy na TV Barrandov oznámil, že v roce 2023 bude kandidovat na prezidenta,“ dloubnul si do moderátora.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…