Plánujete vlastní bydlení? Zvažte výstavbu domu na klíč

    Rozhodování o bydlení může být někdy složité, především pokud máte sen o bydlení ve vlastním domě. Co je lepší, postavit si dům svépomocí nebo nechat stavbu rodinného domu na odbornících? Vše má určitě své pro a proti, pojďme se na ně podrobněji podívat.

    0

    Developerský projekt nebo individuální výstavba?

    Prvním krokem, který může být zároveň tím nejtěžším, je rozhodnout se o umístění vašeho nového domova. Chcete bydlení ve městě, bydlení u Prahy nebo toužíte po bydlení na venkově? Pro bydlení v Praze nebo v blízkosti hlavního města můžete využít některý z developerských projektů, díky kterým vzniká nové bydlení v lukrativních lokalitách. Například v rámci projektu Zelený Zlonín jsou v dostupnosti hlavního města vystavěny pasivní domy vybavené nejnovějšími technologiemi. Pokud tedy chcete bydlet bez starostí na klidném místě a přitom být v příjemné dojezdové vzdálenosti od Prahy, může být Zlonín pro vás tou vhodnou volbou.

    Stavba rodinných domů na klíč

    Možná se vám však aktuální developerské projekty nelíbí a chcete mít vlastní rodinný dům, který postavíte svépomocí nebo s pomocí stavební firmy. Vždy musíte zvážit, zda na stavbu svépomocí či s jednotlivými dodavateli máte čas a potřebné znalosti. Jak každý ví, kvalita řemeslníků je značně rozdílná a nikdo vám nemůže garantovat, že postavíte ve vámi požadovaném čase a hlavně, že nebudete muset řešit problémy vzniklé při stavbě. Časově se rozhodně vyplatí nechat si dům postavit na klíč od zkušených odborníků. Ti vám dodají vše od projektu, po stavební práce až po případnou administrativu při vyřizování dotací na pasivní domy.

    Ať se již rozhodnete jakkoliv, pro developerský projekt či individuální výstavbu, vždy se vyplatí dobře promyslet místo, kde chcete bydlet a naplánovat financování celého projektu. Samotný proces výstavby nového bydlení pak může být velice rychlý a bez problémů, pokud se spolehnete na odborníky.