metro.cz

Počasí v Praze

3 °C / 11 °C

Čtvrtek 25. dubna 2024. Svátek má Marek

Beer Pong a Chill. Měsíc plný akcí pro studenty je v plném proudu

  6:09aktualizováno  7:09
Patnáctý Pražský majáles na letišti Letňany sice bude až na konci dubna, ale doprovodné akce se konají už od konce března.
Pražský Majáles. Studentský průvod prošel centrem města z Vodičkovy ulice až na Strossmayerovo náměstí. Odkud se studenti vydali metrem do Letňan, kde pokračuje celý den doprovodný program. V čele průvodu jel vůz s kandidátkami na Miss Pražský Majáles. | foto: David SedleckýMetro.cz

Například dnes se na náměstí Winstona Churchilla koná takzvaný Chill Churchill. „Studenti si připravili odpočinkové odpoledne plné her, netradičních outdoorových sportů a hlavně pohodového chillu přímo před budovou školy. Nebude chybět hudba a občerstvení,“ zvou organizátoři na akci. Akce startuje už v poledne.

Zítra je program doslova královský. Od 18:30 se v prostorách Národní technické knihovny v Dejvicích koná Královská debata. Studenti si během oslav volí svého krále a královnu a volbě předchází několik disciplín, při kterých má královský pár získat sympatie lidu. „Při debatě nepůjde o souboj na ostří nože, ale o boj v rychlém úsudku, důmyslných odpovědích a konverzačních dovednostech. Slovo budou mít i diváci, proto určitě přijď,“ zvou pořadatelé.

Večer pokračuje majálesový program naopak zábavou, při které jsou slova zbytečná. Královský Beer Pong startuje ve 20:30 v Le Fakap. Café & Bar v Praze 6.

Pravidla této studentské hry jsou jednoduchá. U stolu proti sobě stojí dva týmy. Na obou koncích stolu si týmy rozestaví šest kelímků s pivem. Každý tým má k dispozici jeden pingpongový míček. Cílem hry je míčkem postupně trefit všech šest soupeřových kelímků s pivem. Pokud se hráč trefí do soupeřova kelímku, je tento kelímek odstraněn ze hry a soupeřící tým ho musí vypít. Poražený tým navíc dopíjí všechna piva, která zůstala na stole.

Lesamáj

  • Studenti dejvického kampusu se loni rozhodli uspořádat vlastní studentskou oslavu. Akce s názvem Lesamáj se koná také letos.
  • V Kampusu Dejvice budou 30. dubna připraveny hudební vystoupení, volba Jejího/Jeho Veličenstva, divadelní a improvizační představení, slam poetry, workshopy a soutěže. Vstup je zdarma.
  • Alternativní majáles vznikl, protože studenti VŠCHT a ČVUT letňanskému festivalu vyčítají komerční přístup, a odklon od studentských principů. 

Vrchol majálesu je naplánován na sobotu 27. dubna. Už dopoledne vyrazí do ulic majálesový průvod. Kromě studentů se do něj zapojí i živá hudba. Potkat můžete kapely Jelen, Mydy Rabycad a Mirai a Marka Ztraceného.

Hlavní show se pak odehraje v Letňanech. Kromě již zmíněných interpretů se na pódiu představí také například Kryštof, Rybičky 48, Ben Cristovao, Horkýže Slíže, Dymytry a řada dalších. Součástí festivalu je také korunovace nového krále a královny. Vstupenky na akci stojí 580 korun. 

Autor: Metro.cz

Hlavní zprávy

Škůdci pronásledující i zvířata. Na Slovensku teď trápí psy takzvaný srdeční červ

vydáno 24. dubna 2024  13:08

Touha zachraňovat a pečovat je člověku vlastní. Projevilo se to i v životě paní Kateřiny z České Lípy, když objevila na sociálních sítích fenku, která...  celý článek

Rodiče, myslete na sykavky i vibranty svých potomků. Jednou vám za to poděkují

vydáno 24. dubna 2024  5:40

Málokterý dospělý mluví krásně precizně, ostatně každá druhá „tvář z televize“ má co dohánět, alespoň podle klinické logopedky Gabriely Kubíkové. Většina...  celý článek

Důležité je přijmout svoji identitu a bojovat za svá práva, říká manažerka Klára Sobotková

vydáno 23. dubna 2024  18:30

Ve světě, kde dominovali muži, se odvážila zaujmout klíčové pozice. Klára Sobotková se stala průkopnicí průmyslového sektoru v České republice. Od roku...  celý článek

Soud vyhlásí rozhodnutí v případu muže obžalovaného z vraždy družky v Rajhradě

vydáno 25. dubna 2024  0:12

Krajský soud v Brně dnes vyhlásí rozhodnutí v případu muže, kterého obžaloba viní z vraždy družky v Rajhradě na Brněnsku na podzim 2022. Osmašedesátiletý...  celý článek