Amazon | Hudba, filmy, seriály

Amazon plánuje nového konkurenta Spotify. Bude zdarma a plný reklam

S novou službou, která potěší hudební fanoušky, kteří za poslech neradi platí, má v plánu přijít Amazon. Podle serveru Billboard připravuje bezplatného konkurenta Spotify, který bude dostupný na jeho zařízeních Echo. Amazon již poskytuje dvě hudební streamovací řešení, ale obě dvě jsou placené.

Firma má být uprostřed jednání s největšími hudebními vydavatelstvími a chystá službu, která fungovat prakticky totožně jako bezplatná verze Spotify. Nabídne katalog písniček, mezi kterými si člověk bude moci vybírat a mezi nimiž se budou objevovat reklamy.

Služba by tak doplnila dvě aktuální hudební možnosti, které Amazon nabízí - první je Prime Music v rámci členství Prime a pak Amazon Music Unlimited, kde člověk najde větší knihovnu a nemusí si kvůli tomu zřizovat členství Prime. Oficiální čísla, kolik lidí tyto služby využívá, nejsou veřejná, nicméně spekuluje se o 20 milionech lidí u obou verzí.

Vhodné podmínky ke spuštění nové služby jsou. Trh s hudebním streamováním roste, tři největší nahrávací společnosti Universal Music Group, Warner a Sony loni jen na streamování loni podle analýzy Music Business Worldwide vydělaly 6,93 miliardy dolarů.

Většina z toho šla z placených hudebních služeb. Bezplatných tolik neexistuje. Bezplatnému streamingu hudby vládne YouTube, ale to je přece jenom něc jiného. Z tradičních audioslužeb nabízí bezplatný tarif s omezenými funkcemi například Deezer nebo Spotify. Bezplatná verze je oblíbená, u Spotify ji pravidelně využívá kolem 115 milionů uživatelů (platících je podle údajů z února 96 milionů).

Kdy přesně má Amazon novou službu představit, není jisté. Podle Billboardu by se tak mohlo stát již příští týden.

Diskuze (11) Další článek: WPA3 mělo konečně zabezpečit Wi-Fi, vědci v něm ale objevili závažné bezpečnostní chyby

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,