Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Začalo natáčení pokračování úspěšné série o životě Marie Terezie. Příběh, jenž skončil korunovací Marie Terezie uherskou královnou, naváže dalšími dvěma díly. Ty obsáhnou válečné roky 1741 - 1745.

Jelikož se logicky posouvá děj dopředu, tvůrci se rozhodli o přeobsazení ústřední role. Dosud Marii Terezii hrála nyní šestadvacetiletá rakouská herečka Marie-Luise Stockinger, v nových dílech ji nahradí o pět let starší krajanka Stefanie Reinsperger. Na první ochutnávku kostýmů se můžete podívat pod článkem.

Pokračování opět vzniká v koprodukci čtyř zemí, a to Česka, Slovenska, Rakouska a Maďarska, a režie se ujal Robert Donhelm.

Představitel hlavní mužské role manžela panovnice, Františka Štěpána, zůstává. Ztvární ho Vojtěch Kotek. „O Františku Štěpánovi Lotrinském – manželovi Marie Terezie – je poměrně málo materiálů. Ale hrát ho byla fascinující zkušenost a hrozně jsem se do toho člověka zamiloval,“ svěřil herec při natáčení prvních dílů.

Reklama

Další články

Načítám