Pohřeb kapelníka Golema Jana Václavíka (†75) plný hvězd: Chyběla jen Janů | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Pohřeb kapelníka Golema Jana Václavíka (†75) plný hvězd: Chyběla jen Janů

Petra Janů
Petra Janů (Aha! Dan Černovský)

Zpívala s jeho kapelou Golem 35 let. „Měla jsem ho moc ráda,“ svěřila deníku Aha! Petra Janů (66), když se dozvěděla, že kapelník Golema Jan Václavík (†75) zemřel. Na pohřeb do strašnického krematoria ale nemohla přijít.

Poslední rozloučení se tak konalo bez oblíbené zpěvačky. „Poslala jsem květinový dar. Měla jsem dlouho dopředu domluvené jednání na úřadě v Jindřichově Hradci. Nešlo to zrušit, řeším důležité věci kolem chalupy,“ omluvila se zpěvačka za svou neúčast. „Honza byl moc fajn. Měl velký smysl pro humor, dobře se s ním pracovalo,“ dodala Petra.
Podobně o Václavíkovi smýšleli další kolegové. „Rád bych se s tebou, Johny, rozloučil s velkou úctou,“ řekl ve smutečním projevu nad rakví zpěvák Josef Laufer (79). „Proto jsem si řeč raději sepsal,“ prozradil.


Síní zněla hudba, kterou většinou nahrál ještě za života sám Václavík. Mezi smutečními hosty nechyběly Jitka Zelenková (68) a Jarmila Gerlová (75), které s vdovou Vlastou Kahovcovou (75) tvořily slavné trio doprovázející na koncertech Karla Gotta (79). Rozloučit se s kolegou saxofonistou přišel také Felix Slováček (75) s milenkou Lucií Gelemovou (36).

Smrt jako vysvobození
Václavík zemřel 7. dubna na selhání životně důležitých orgánů. Od konce roku byl hospitalizovaný kvůli těžké cukrovce. „Poslední měsíce hodně trpěl, jeho odchod byl pro něj vlastně vysvobození,“ řekla Aha! vdova, zpěvačka a malířka Vlasta Kahovcová.

Petra Janů: Proč nemám chlapa? Asi mě nikdo nechce!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.