Hlavní obsah

Móda, David a Spice Girls: Victoria Beckham slaví 45

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Žádný úsměv, jehlové podpatky za všech okolností, vytříbený módní styl a dokonalý manžel v podobě Davida Beckhama. Bývalá Spice Girl Victoria Beckham dnes slaví 45. narozeniny. Jak se změnila od dob slávy kapely, ve které se zviditelnila?

Článek

Na začátku byla mladá, ani ne dvacetiletá dívka, která se přihlásila na konkurz do nově vznikající holčičí kapely. Spolu s dalšími čtyřmi uspěla, a stala se jednou ze Spice Girls. Sláva kapely vystřelila strmě vzhůru, a rázem o ní věděl celý svět, stejně jako o jejích členkách. Jedna z nich, Victoria Beckham, sice od té doby ušla pořádný kus cesty, ale se svou tehdejší přezdívkou Posh Spice má pořád přece jen něco společného. Victoria je totiž pořád „posh“, tedy nóbl – její svět je plný luxusu a elegance. To ale není vše. Jak se tedy od té doby změnila?

Spice Girls

Na začátku všeho stál obchodní záměr vytvořit dívčí kapelu, která by se mohla těšit stejné popularitě, jako boy bandy v devadesátých letech. Dnes jsou jejich písně známé po celém světě a některé texty se staly jakousi mantrou pro teenagerky. Jako například úryvek z písně Wannabe: „Friendship never ends“ (Přátelství nikdy neskončí). Skupina Spice Girls ve druhé polovině devadesátých let navíc všechny ty chlapecké kapely předehnala, a dnes už se dá považovat za kultovní hudební uskupení. Její členky jsou dokonce vnímány i jako symbol feminismu pro mladé holky.

Od roku 2000, kdy skončily, uspořádaly několik comebacků a turné. Poslední návrat byl ohlášen vloni, ale už bez Victorie. (Chvíli to dokonce vypadalo, že budou zpívat princi Harrymu na svatbě.) Geri Halliwell řekla, že se s Victorií několikrát o spolupráci bavila, ale Posh Spice neprojevila zájem. Mezi Victorií a zbytkem kapely ale nepanuje řevnivost, naopak se vzájemně podporují.

Foto: Profimedia.cz

Spice Girls zleva: Mel B (43), vedle Emma Bunton (43), Geri Halliwel (46), ve spodní řadě jsou zleva: Melanie Chisholm (45) a Victoria Beckham Foto: Profimedia.cz

Módní ikona

Victoria nakonec od hudby utekla k módě. Nejprve si tento svět osvojila z přehlídkového mola, kde předváděla například pro Dolce and Gabbana nebo pro Roberta Cavalliho, který se poté stal jejím dvorním návrhářem. Vyzkoušela si i práci stylistky pro své blízké přítelkyně, navrhla několik kolekcí pro různé módní značky, až se rozhodla postavit se na vlastní nohy a založit si vlastní značku.

Ačkoli se to může zdát nepochopitelné, ze začátku dost bojovala se svým sebevědomím. Když je získala, přišla v roce 2008 s vlastní kolekcí, a už v roce 2011 byla oceněna jako designér roku při udílení cen British Fashion Awards. (Na této akci vzbudila loni vévodkyně Meghan takový poprask.) Oblečení je odrazem její individuality a projevuje se jednoduchými střihy, které ale mají podporovat ženskost a vždycky jsou doplněny nějakým výrazným prvkem, například páskem. Podnikání ale není pro Victorii nic jednoduchého, vloni se objevily informace o tom, že její značka je několik milionů liber v minusu.

Foto: Profimedia.cz

Victoria Beckham (vpravo) navrhuje kostýmy i pro své kamarádky, například pro Evu Longoriu (44)Foto: Profimedia.cz

Manžel fotbalista

Naštěstí má bývalá „Spajska“ vedle sebe podporujícího manžela. Ten jí údajně daroval pár milionů, aby mohla umořit alespoň část dluhu. David Beckham (43), bývalý fotbalista, o peníze rozhodně nemá nouzi ani nyní, když ukončil kariéru. Živí jej převážně reklama. A jako reklama na štěstí kolikrát vypadají spolu s Victorií, přesto, že se v bulvárních médiích pravidelně objevují spekulace o krizi v jejich vztahu. Z druhé strany – kdo někdy neměl krizi? Někteří dokonce ustáli i nevěru.

Pohledný sportovec a modelka se seznámili v roce 1997 na charitativním zápase Manchester United, kam byla pozvána celá skupina Spice Girls. A od samého začátku bylo jasné, že tito dva byli stvořeni pro sebe. Vlastně bylo naprosto přirozené, když v lednu 1998 oznámili své zasnoubení. Brali se pak v červenci následujícího roku.

Foto: Profimedia.cz

Victoria a David v roce 1998, kdy se zasnoubili. K nepoznání, že? Foto: Profimedia.cz

Rodičovské skandály

V tu dobu už ale nebyli sami, nýbrž se čtyřměsíčním synem Brooklynem. Dnes mají děti čtyři – tři chlapce a jednu dceru. V roce 2002 se narodil Romeo, o tři roky později Cruz a dcera Harper přišla na svět v roce 2011. Beckhamovi by mohli být vzorem pro ostatní rodiny – drží při sobě a je vidět, že k sobě mají opravdu blízko. Jenže mnohdy se také stávají terčem útoků veřejnosti. Ta totiž mnohdy naráží na to, že je nevhodné, aby otec dával své dceři pusu na pusu, či že matka se až příliš intimně dotýká svého nejstaršího syna.

Jak Davidovi, tak Victorii tyto poznámky na sociálních sítích vždy připadají naprosto nemístné a podotýkají, že je v pořádku vyjadřovat si se svými dětmi náklonnost. Victoria se nechala slyšet, že takhle si polibky dávají v rodině všichni, vyjma nejstaršího syna. Tomu by je prý dávali rádi, jenže on už nechce. Naštěstí mnoho rodičů se Victorie a její rodiny v tomto směru zastává a považuje to také za normální.

Foto: Profimedia.cz

Victoria Beckham se svými dětmi. Zleva: Brooklyn, vedle Cruz a po pravici Victorie stojí Romeo. Harper je ve spodní řadě. V objetí, které mnohé pohoršilo, že vypadají spíše jako milenci než matka se synem, je s Brooklynem Foto: Profimedia.cz

Královské ocenění

Victoria Beckham je prostě člověk, který k sobě přitahuje pozornost, ať v pozitivním slova smyslu, tak negativním. Bývalá zpěvačka využívá svého vlivu i ve prospěch prospěšných činností a založila charitu Save The Children. Je patronkou charity Eltona Johna AIDS Foundation, zároveň bojuje proti kožešinovým farmám a hájí práva zvířat. I díky tomu všemu se v roce 2013 podle BBC stala jednou ze sta nejvlivnějších žen ve Velké Británii. V roce 2017 získala Řád britského impéria za služby v módním průmyslu.

Rodina Beckhamových ale neměla vždycky na růžích ustláno. Kvůli vysokému jmění se několikrát stala terčem útoků podvodníků. Ti se například snažili unést Victorii Beckham s vidinou, že za ni pak David zaplatí tučné odškodné. Později téhož roku jí bylo vyhrožováno smrtí, a když se na jedné módní přehlídce na hrudi Victorie objevilo červené laserové světýlko, byla její prezentace ihned zrušena.

Foto: Profimedia.cz

Victoria Beckham získala v roce 2017 ocenění Řád britského impéria za svůj přínos módě Foto: Profimedia.cz

Víte, že Victoria a David byli na královských svatbách prince Harryho i prince Williama? Na obě slávy Victoria vynesla šaty ze své kolekce, připomeňte si je.

Reklama

Související témata:
Beckhamovi

Načítám