Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Veronika Arichteva: Vína se nikdy nevzdám!

Video se připravuje ...
VIDEO: Adam Balažovič/BPŽ
17. dubna 2019 | 06:00

Herečku Veroniku Arichtevu (32) znáte ze seriálu První republika, ale také jste jí fandili v taneční soutěži StarDance, kde překonávala sama sebe. Teď zkouší hned dvě nová divadelní představení, jedno nám zatím tají, druhé bude mít premiéru k poctě stých narozenin Medy Mládkové (99).

Když vám nabídli roli ve hře Meda, co vám proběhlo hlavou?
Že je to super, že nebudu mít volné léto. Ne, samozřejmě jsem byla poctěna, protože když jsem se dozvěděla, s kým budu hrát, tak jsem byla nadšená, že budu hrát s takovými herci. Potom jsem si hru přečetla, a ač znám Medu Mládkovou, nikdy jsem se nepídila po detailech, takže jsem nevěděla spoustu věcí o jejím dětství nebo o tom, jak to měla s panem Mládkem. Když jsem si to přečetla a získala jsem tolik informací, tak mě Meda ještě víc nadchla a věděla jsem, že u tohohle projektu chci být, a to nejen kvůli tomu, že si paní Mládkové neskutečně vážím. Líbí se mi mimo jiné, jak celý život ukazovala, že pokud si za něčím jdete, tak to dokážete!

Meda oslaví letos sté narozeniny, za svůj život toho stihla opravdu hodně. Myslíte, že toho stihnete tolik, co ona?
Ona je neuvěřitelná, je to neskutečně inspirativní žena, která nám všem může jít příkladem, a já jen doufám, že toho stihnu ještě hodně, přece jen jsem ještě mladá. Jsem typ člověka, který rád zkouší všechno možné a jde si taky za svým, a i kdyby se mi povedla třetina toho, co se povedlo jí, tak budu spokojená.

A inspiroval vás její příběh k něčemu konkrétnímu?
Jsme ještě na začátku a v průběhu zkoušení se budu o jejím osudu dovídat ještě víc, moc se na to těším. Myslím si, že když si tohle člověk přečte, ať už je to divadelní hra nebo kniha, tak to musí nakopnout každého. Doufám, že se nám povede i ta hra tak, aby se nejen každý dozvěděl více informací o paní Mládkové, ale aby i diváci odcházeli s tím, že mohou to, po čem touží, ve svém životě dokázat.

Máte nějakou slabinu, na které potřebujete zapracovat?
Kde mám začít… Jsem trochu lenivá, když nejsem ve velkém pracovním zápřahu. V lednu jsem měla na měsíc naplánované volno, protože jsem si potřebovala trochu odpočinout. Přijde mi ale, že mám tendence čas trochu promrhat – jako že spím do jedenácti, což jednou za čas je v pořádku, ale jinak život potom hrozně rychle utíká. Chtěla bych přestat kouřit. Vína, toho se asi nikdy nevzdám. Ale ještě bych se chtěla naučit španělsky, ale to už si říkám několik let.

Ve hře máte i taneční roli, takže zúročíte své poznatky ze StarDance?
Myslela jsem si, že něco ze StarDance využiju, ale budu se učit step. Trošku si ho pamatuji z konzervatoře, kde jsme se ho učili, ale můj problém je v tom, že neslyším rytmus, a ve stepu je rytmus hodně potřeba... A nebude tu taneční partner, který mě bude držet, abych mimo rytmus nebyla... Tak uvidíme.

Chybí vám tanec? Vím, že jste se soutěže dost bála, tanec byl pro vás trochu noční můra, ale nakonec to dobře dopadlo...
Chybí mi stoprocentně, ale musím říct, že to máme s Míšou hezké, protože jezdíme po vystoupeních a během plesové sezony jsme toho najezdily dost. Je to pro mě mnohem těžší, když jsem se za pár měsíců něco málo naučila, tak teď už forma není taková, jaká byla. Člověk rychle zapomíná návyky těla a držení. Je fakt, že jsem si myslela, že jsem marná a StarDance se v životě nemůže povést, ale dostala jsem se někam nad svá očekávání – a je to hrozně hezký pocit.

Říkala jste, že forma je dole, když tolik netančíte. Vyměnila jste to třeba za posilovnu?
Přiznám se, že jsem během měsíce a půl opět nabrala celých sedm kilo, která jsem během pěti měsíců shodila. Mezitím totiž byly Vánoce a potom celý měsíc volna a celou dobu se mi nechtělo jít cvičit, protože StarDance byl opravdu fyzicky náročný projekt a já jsem chtěla dát tělu na chvíli klid. A byla jsem i líná. Teď už zase začínám chodit na crossfit ke své trenérce Lucce, chci začít jógu, ale to už si taky říkám několik let. Chtěla bych se dostat do formy, ale mně příjemné, žádné překonávání sebe sama.

Co vás vedle Medy teď v nejbližší době čeká?
Mám ještě jeden hezký divadelní projekt na léto, o kterém nesmím mluvit, takže se mi to bude obojí hezky doplňovat a mnohdy i pěkně křížit. Obě produkce mi vyšly hrozně vstříc, takže bych to měla zvládnout. V létě budu každý večer hrát až do začátku září, dva a půl měsíce každý večer budu zkoušet, takže ani nevím, kdy budu spát, ale jsem za to ráda. S holkama pořád něco vymýšlíme, teď se klube nějaká novinka, o které také zatím nemohu mluvit, takže je toho dost.

Video se připravuje ...